ГОЛОВНАБлогиВійнаНові докази участі Росії в конфлікті України

Нові докази участі Росії в конфлікті України

Автор
Опубликовано: 1683 дня назад (20 августа 2019)
Блог: Війна
Редактировалось: 6 раз — последний 26 марта 2024
0
Голосов: 0
Нові докази участі Росії в конфлікті України


Як повідомляє видання The Guardian, британські дослідники з «Forensic Architecture» задокументували нові докази російського військового втручання під час боїв за Іловайськ у серпні 2014 року, які мають намір використати в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у ході розгляду однієї із справ за позовом українських добровольців проти РФ.
Під час розслідування використовувались програми для автоматичного аналізу відеоматеріалів з «YouTube», супутникові знімки проекту «Google Earth», а також наявні у відкритому доступі статті місцевих журналістів та інші матеріали.
За результатами чого, вищезгаданими спеціалістами виявлено та задокументовано численні військові конвої в середині України, близько 300 одиниць російської військової техніки, задіяної в боях у серпні 2014 році поблизу Іловайська та Луганська, у т.ч. танків Т-72Б3 - нової моделі, яка на той час знаходилась на озброєнні лише в збройних силах Росії.
Відібрані докази каталогізовані та розміщені на інтерактивній карті на сайті розслідування.
Оскільки Росія відкидає усі звинувачення щодо її військового втручання в Україну, доведення цього факту стало необхідним для подібних судових позовів, пояснює видання. І саме заради цього Європейський центр захисту прав людини (EHRAC), що допомагає добровольцям із позовом, доручив лондонським криміналістам-розслідувачам зібрати докази російського втручання під Іловайськом.
Позов до ЄСПЛ, до якого будуть додані зібрані докази, був поданий 25-ма українськими добровольцями з батальйону «Донбас», які були полонені військовослужбовцями регулярних збройних сил Росії під час боїв біля Іловайська та передані для подальшого утримання сепаратистам.
За даними The Guardian, зараз у ЄСПЛ подано біля 4000 позовів, які тим чи іншим чином пов’язані із анексією Криму та бойовими діями на Сході України.
776 переглядів

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!