ГОЛОВНАБлогиМикола АнтонюкПоляки вимагають зупинити російську агресію в Україні

Поляки вимагають зупинити російську агресію в Україні

Автор
Опубликовано: 1947 дней назад (29 ноября 2018)
Редактировалось: 1 раз — вчора в 19:15
0
Голосов: 0
Події останніх днів чітко вказують на підтримку України польським урядом у боротьбі проти Росії. Так, у відповідь на відкриту російську агресію в Азовському морі сотні демонстрантів у Польщі зібралися перед дипломатичним представництвом РФ із вимогою звільнити 24 українських моряків, котрі були обстріляні та захоплені Москвою, й посилити санкції проти країни-агресора.
Мирна демонстрація під гаслом «Зупинити війну!» об’єднала людей різних народів та національностей, які переслідували єдину ціль – покарати ворога, через агресію якого вмирають ні в чому невинні люди. Учасники протесту принесли до посольства кільканадцять паперових човників, що символізують українські кораблі та плакати з написами «Звільнити українських моряків», «Росія – лапи геть від України», «Стоп російській агресії». Крім цього, присутні вигукували гасла: «Звільнити моряків!», «Закінчити війну!», «Руки геть від України» та «Солідарні з Україною».
Поляки вимагають зупинити російську агресію в Україні

Вказані дії з боку наших сусідів поляків – відважний крок не лише до солідаризації з Україною, але й прояв засудження дій Росії, яка протягом років знищує свободи та порушує територіальну цілісність України.
Крім цього, 26 листопада 2018 року під час засідання Ради Безпеки ООН представники США, Великої Британії, Нідерландів, Польщі та Швеції виступили проти ініційованого Росією обговорення «порушення кордонів РФ» українськими суднами у Чорному та Азовському морях. Усі учасники виступили єдиним фронтом проти спроби Росії обговорити недавню ескалацію в Керченській протоці та одноголосно підтримали суверенітет та територіальну цілісність України в рамках визнаних міжнародною спільнотою кордонів.
У свою чергу, представник Польщі Іоанна Вронецька заявила, що «Росія в черговий раз проявила неповагу до міжнародного права і почала ще один вимір конфлікту в Україні. РФ вже протягом довгого часу перешкоджала вільному проходу українських суден через Керченську протоку, завдаючи удару по економіці України. Після агресії відносно Грузії, окупації Криму, підживлення конфлікту на Донбасі, будівництва Керченського мосту, фарсу з виборами на окупованій території Донбасу польська спільнота рішуче засуджує дії Росії!».
На додаток до цього, Іоанна Вронецька зазначила, що «нападаючи на українські кораблі, Росія переслідує одну мету – дестабілізувати ситуацію в Україні».
Допомога сусідніх країн у боротьбі України проти російських окупантів надзвичайно важлива, адже саме жорстка політика підтримки антиросійських санкцій та розгляд російської інтервенції як загрози національній безпеці є важливими кроками у перемозі на кремлівськими агресорами.
Поляки вимагають зупинити російську агресію в Україні
1077 переглядів

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!