ГОЛОВНАБлогиАгресорЕстонія прийняла рішення не визнавати паспорти видані Російською Федерацією мешканцям ОРДЛО

Естонія прийняла рішення не визнавати паспорти видані Російською Федерацією мешканцям ОРДЛО

Автор
Опубликовано: 1716 дней назад (14 августа 2019)
Блог: Агресор
Редактировалось: 1 раз — сьогодні в 00:01
0
Голосов: 0
Естонія прийняла рішення не визнавати паспорти видані Російською Федерацією мешканцям ОРДЛО

Міністерство закордонних справ Естонії прийняло рішення не визнавати паспорти, видані Російською Федерацією мешканцям Донецької та Луганської областей, якщо їх власники раніше не були громадянами РФ.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Підписання указу, який спочатку дав можливість отримувати російське громадянство у спрощеному порядку мешканцям ОРДЛО, а потім і для всіх українців з Донецької та Луганської областей, у відомстві назвали додатковою спробою підірвати незалежність України та закріпити поточну нестабільну ситуацію із безпекою на сході країни зі сторони Росії.
Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу зазначив, що порушив питання російських паспортів для жителів Донбасу зі своїми європейськими колегами в Раді закордонних справ Європейського Союзу. У відповідь вони висловили готовність розглянути питання про невизнання документів.
"Я вірю, що інші держави-члени Європейського Союзу та міжнародна спільнота в цілому незабаром приймуть подібні рішення. Наш обов'язок – продовжувати активно підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України", – заявив він.
Зовнішньополітичне відомство нагадує, що ще в травні цього року Рейнсалу на зустрічі Ради Європейського Союзу із закордонних справ закликав рішуче відреагувати на подібні дії Росії в Україні. 20 червня Європейський рада висловила своє глибоке занепокоєння, і готовність розглянути питання про невизнання їх російських паспортів.
Раніше Естонія прийняла рішення не визнавати паспорти Російської Федерації, видані жителям Криму і Севастополя після 18 березня 2014 року за умови, що власник паспорта раніше не був громадянином Росії.
Естонія спільно з багатьма іншими країнами ЄС в своєму зверненні до Єврокомісії наголосила на важливості вироблення загальних для ЄС правил з даного питання.
726 переглядів

Читайте также:

  • Покращення життя в ОРДЛО не за горами
    Покращення життя в ОРДЛО не за горами

    ФСБ РФ розпочала новий комплекс заходів, спрямованих на підрив позицій Владислава Суркова на території т.зв. «ДНР» і відсторонення від влади його прихильників на чолі з Денисом Пушиліним. При ц...

  • Видача російських паспортів для ОРДЛО – чергова анексія України з боку Росії
    Видача російських паспортів для ОРДЛО – чергова анексія України з боку Росії

    24 квітня поточного року президентом РФ підписано указ про спрощення процедури видачі російських паспортів жителям самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Україна в той же день звер...

  • Навчатися у Польщі
    Навчатися у Польщі

    Після довгоочікуваного відчуття «Ура! Я буду навчатися в Польщі!» приходить нове, не таке піднесене, а більш критичне і наближене до реальності почуття. Нове питання «Як це все має бути?» Пуска...

  • Нові докази участі Росії в конфлікті України
    Нові докази участі Росії в конфлікті України

    Як повідомляє видання The Guardian, британські дослідники з «Forensic Architecture» задокументували нові докази російського військового втручання під час боїв за Іловайськ у серпні 2014 року, ...

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!