ГОЛОВНАБлогиВійнаВидача російських паспортів для ОРДЛО – чергова анексія України з боку Росії

Видача російських паспортів для ОРДЛО – чергова анексія України з боку Росії

Автор
Опубликовано: 1815 дней назад ( 8 мая 2019)
Блог: Війна
0
Голосов: 0
Видача російських паспортів для ОРДЛО – чергова анексія України з боку Росії

24 квітня поточного року президентом РФ підписано указ про спрощення процедури видачі російських паспортів жителям самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Україна в той же день звернулася до Радбезу ООН, МЗС України висловило протест у зв'язку із згаданим указом: «…протиправні рішення Кремля, які мають на меті полегшити отримання громадянами України російського громадянства, є юридично нікчемними та не визнаються Україною. Вони жодним чином не впливають на належність мешканців тимчасово окупованих Росією територій в Донецькій і Луганській областях до громадянства України, визначеного Конституцією та законодавством України».
РФ застосувала в Україні аналогічні методи впливу, які в минулому використовувалися в Грузії та Придністров’ї, а саме запровадження спрощеного порядку набуття російського громадянства для жителів тимчасово окупованих територій.
Ситуація з наявністю на формально "чужій" території "своїх" громадян, за задумом Кремля, має частково легітимізувати і пряме фінансування з бюджету РФ, і охорону кордонів російськими прикордонниками – ФСБ-шниками, і наявність російських військ під виглядом миротворчого контингенту – тобто якщо не юридичний, то фактичний контроль.
Незважаючи на це, Путін мотивує свої злочинні дії «гуманітарними міркуваннями», йому наплювати на мешканців т. зв. ДНР та ЛНР та на їхні громадянські права, під приводом захисту яких й видають російські паспорти. Саме з вини цього «гуманітарію» в Україні вбито понад 10тис. її громадян.
Черговий такий крок призведе до ще більших жертв. Оскільки зараз мешканці ОРДЛО мають громадянство України, і знаходяться на тимчасово окупованих територіях на законних підставах. Проте у разі отримання громадянства Росії, не покинувши, при цьому, територію України, будуть незаконно перебувати на Донбасі, втративши всі права, гарантовані громадянам України її Конституцією та Законами. Це стосується і їх права на життя. Гарантувати його захист іноземцям, які незаконно перебувають в Україні, скоюючи правопорушення, наша держава не зобов’язана, а захищати свою територіальну цілісність повинна.
За повідомленням ЗМІ в першу чергу планується забезпечити паспортами РФ керівництво т.зв. ДНР/ЛНР та бойовиків. Іншими словами російські паспорти для жителів Донбасу - це своєрідний «аусвайс» для «мокшанських солдат». Це – «тиха» окупація території та ще один інструмент Кремля для політичного тиску на Україну.
895 переглядів

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!