ГОЛОВНАБлогиВійнаВоєнний стан - перевірку на готовність пройдено

Воєнний стан - перевірку на готовність пройдено

Автор
Опубликовано: 1939 дней назад (28 декабря 2018)
Блог: Війна
0
Голосов: 0
У середу, 26 грудня, о 14 годині завершилася дія воєнного стану, який запроваджували у 10-ти областях України на 30 діб у зв'язку із агресією Росії на Азовському морі. Один місяць це не досить тривалий термін для того, щоб розмовляти про великі зміни і результати, але достатній для того, щоб підбити підсумки та виділити конкретні сфери життя, на які він вплинув.
На що ж вплинуло введення військового стану ? Чи досягнуло його впровадження своєї мети ? спробуємо розібратись.
Перше і надзвичайно важливе - це швидка реакція України на збройну агресію Російської Федерації. Ми показали, що можемо і вміємо оперативно вирішувати питання безпеки своєї країни. Друге і не менш важливе - в десяти областях України цивільні адміністрації почали тісно взаємодіяти з військовими штабами. Це трохи схоже на військову гру, але, тим не менш, пройшло тренування на випадок критичної ситуації. Досвід такої взаємодії передався і на інші регіони, в яких не було введено воєнний стан. Тепер, навіть при прямому вторгненні, ворог не зможе використати на свою користь фактор раптовості, оскільки як військове командування, так і цивільні адміністрації цілком готові до будь-якого розвитку подій.
Також посилили охорону державних, військових і важливих інфраструктурних об'єктів.
Протягом місяця в країні пройшли збори оперативного резерву першої черги. У них взяли участь близько 40 тисяч резервістів з числа колишніх військовослужбовців з бойовим досвідом. В областях, де було оголошено військовий стан, відбулися засідання регіональних рад оборони, за якими Генеральний штаб буде керувати заходами територіальної оборони в разі кремлівського збройного вторгнення. У більшості регіонів цей орган раніше не збирався регулярно.
Крім цього, стало відомо, як вплинуло оголошення воєнного стану на тих, хто знаходиться біля лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях. Для прифронтового регіону вагомо удосконалили систему оповіщення цивільного населення і обладнали додаткові укриття, про які, як з'ясувалося під час розмов з місцевими жителями, більшість цивільного населення взагалі нічого не знала.
В підвищену бойову готовність приведено не тільки Збройні Сили, а й всі силові підрозділи України - прикордонники, поліцію, нацгвардію, службу безпеки і ін. В повній мірі відпрацьована їхня взаємодія.
Не менш важливим є те, як воєнний стан в Україні сприйняли на європейських просторах. Українсько-російський конфлікт тягнеться так довго, що наші закордонні партнери звикли до нього і практично перестали помічати. А ось слова "війна", "воєнний стан" здорово струснули Європу і змусили нагадати про загрозу, яка вже давно зріє в самому її центрі. Європа і США усвідомили, що проблеми на Сході України, в Криму, у т.ч. Керченської протоки все ж таки існує і вимагає до себе не лише посиленої уваги, а й активних дій щодо її негайного вирішення.
Не потрібно бути військовим експертом, щоб виокремити доцільність введення воєнного стану в Україні та його вагомий вплив на всі сфери внутрішнього життя країни. Неозброєним оком помітно тепер здатність українського народу захистити свою Батьківщину при прямому вторгненні армії кремлівських імперіалістів. Цивільне населення, сектор безпеки та оборони під час воєнного стану проявили свою беззаперечну готовність на відсіч будь-якого агресора, проявлена цілеспрямованість і рішучість дають нам гарантію того, що ні одна армія, ні одної країни не зможе топтати української землі.
Воєнний стан - перевірку на готовність пройдено
931 перегляд

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!