ГОЛОВНАБлогиДля роздумів
0 RSS-лента RSS-лента

Для роздумів

Автор блога: Marta
«Інформаційний вплив, який забирає життя українців»
На сьогоднішній день Україна перебуває на передостанньому в Європі місці за відсотком вакцинованих від «COVID-19» (позаду нас – лише Вірменія). Значна частина українців заявляють, що не збираються вакцинуватися. Разом з тим, пандемія лютує у світі та Україні вже другий рік. Вірус періодично мутує, спричиняючи нові дедалі потужніші хвилі захворювань та швидко поширюється серед населення, а кількість людських жертв все більшає.
В Україні зберігаються високі темпи вакцинації: минулого тижня зроблено понад 1,6 мільйона щеплень. Влада працює, аби ще більше активізувати кампанію імунізації, довести людям, що вакцини дієві й безпечні, переконати захиститися від COVID-19. Але не все так добре, як здається, у результаті чого створюється цілий громадський рух, який різними способами протидіє вакцинаційній політиці держави. В суспільстві їх називають т.зв. «антивакцинатори». Що це за рух та хто ці люди? В першу чергу це дезінформатори, які за допомогою фейкового інформаційного контенту про нібито шкоду щеплень проти коронавірусу й різних маніпуляцій, вочевидь, не безплатно, поширюють антивакцинаторські настрої у країні.
Дехто з представників вказаного руху не володіючи достатніми знаннями або через навіювання думок «диванними» експертами вважають себе «борцями» проти різноманітних «теорій змов». Разом з тим, багато антивакцинських настроїв в Україні створюють російські боти, це вже було досліджено. Мова йде про свідому підривну діяльність. Мета таких акцій та інформаційних атак – дестабілізувати ситуацію в державі та погіршити здоров’я українців». Вочевидь, інформаційний вплив «антивакцинаторів» серед суспільства стрімко поширюється, у результаті чого отримуємо невтішні цифри про кількість нових хворих на COVID-19, а також тих, чиє життя ця хвороба забрала. Серед них, на жаль, малі діти. Статистика жертв коронавірусу нагадує зведення з війни. Від COVID-19 із початку пандемії померло понад 80 тисяч українців.
Підсумовуючи, хотілося б сказати, не слід прислуховуватись до не перевірених інформаційних джерел, робити завчасні висновки передивляючись відеозаписи «псевдоекспертів», а йти на рішучі кроки для збереження власного здоров’я та суспільства в цілому.