ГОЛОВНАБлогиДля роздумів
0 RSS-лента RSS-лента

Для роздумів

Автор блога: Marta
Антивакцинаційні міфи
На сьогоднішній день на просторах інтернету найпопулярнішим інформаційним контентом стали дописи про популяризацію вакцинації серед населення. Однак, багато хто з українців не підтримують рекомендації щодо необхідності щеплень. У результаті сформувалися цілі громадські рухи, метою яких є боротьба та супротив вакцинаційній кампанії. Разом з тим, слід розуміти, що вакцинація – це один із ефективних способів подолання пандемії COVID-19 та формування в українців колективного імунітету до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися. Сьогодні як в Україні, так і у світі існує недовіра до вакцин проти COVID-19. Це попри те, що в історії сучасної медицини та фармацевтичних розробок ще не було настільки прискіпливої уваги до окремого лікарського препарату, як до цих вакцин.
Одна з причин такої недовіри – поширення неправдивої інформації щодо вакцинації. Також слід розуміти, що правдиву й вичерпну інформацію про вакцини можуть надати тільки медики, а абсурдний контент на кшталт безпліддя у людей, мутації чи дисфункції організму після щеплень є ніщо інше, як штучне створення умов для інформаційного колапсу у сфері захисту населення.
Звичайно, кожен має право на відмову від щеплень, однак не слід довіряти неперевіреним джерелам, дотримуватися інформаційної гігієни та пам’ятати, що вакцинація – це важливий крок до збереження здоров’я і життя.