ГОЛОВНАБлогиАгресорМрії Кремля зіштовхнути лобами поляків та українців

Мрії Кремля зіштовхнути лобами поляків та українців

Автор
Опубликовано: 1779 дней назад (16 мая 2019)
Блог: Агресор
0
Голосов: 0
Мрії Кремля зіштовхнути лобами поляків та українців

На кладовищі у селі Фредрополь (Підкарпатське воєводство) невідомі знищили пам’ятний хрест, на якому висить табличка з прізвищами членів підпілля з цього села. Це чергове увічнення знищене на цьому цвинтарі.
На хресті фарбою написали з помилками нецензурні вислови польською мовою: «Jbac UPA» «Mordercy kobiet i dzieci», «Stefan Bandera dziwka» тощо. Також замальовано фарбою таблицю з прізвищами повстанців, помітно, що хтось пробував її зірвати.
Мрії Кремля зіштовхнути лобами поляків та українців

Це не перший такий інцидент на цьому цвинтарі. У листопаді минулого року невідомі знищили тут дві українські могили. Тоді пошкодження також виявили колишні жителі села, які приїхали поставити лампадки на могилах близьких.
Пам’ятний хрест – це далеко не перше пам’ятне для українців місце, яке було зруйноване. Схожі акти вандалізму мали місце в чотирьох інших місцях Люблінського та Підкарпатського воєводств. Український монумент на цвинтарі в селі Грушовичі, що неподалік Перемишля, плюндрували і руйнували також вже кілька разів. У той час, коли навіть у Перемишлі далеко не всі знають про український пам’ятник в селі Грушовичі, тема його руйнування жваво обговорювалася на сайтах так званої «Новоросії», кремлівського проекту, що зазнав провалу.
Мрії Кремля зіштовхнути лобами поляків та українців

Руйнування пам’ятників – це провокація, за якою стоять прокремлівські сили. Провокативні дії, передусім, мають показати неспроможність польської влади контролювати процеси на прикордонні, а друге – викликати реакцію з боку України. Однією з цілей акції здійсненої на території Польщі, є провокування подібних дій щодо польських місць памяті в Україні.
Ворожі сили намагаються зіштовхнути Польщу та Україну, розпалюючи конфлікт навколо складного історичного минулого. Росія вбиває клин між двома партнерами, використовуючи їхню непросту історію. Зокрема, пам'ять про Волинську трагедію, в результаті якої в 1943-44 роках в міжетнічних зіткненнях загинули десятки тисяч людей, Кремль намагається використати, щоб переконати поляків у слушності спрощеної версії польсько-українського минулого, тобто такої, яка насаджувалася в Польщі у період комунізму. Мовляв, УПА була бандформуванням, яке вважало своєю місією знищення поляків.
"Війна пам'ятників вигідна тільки спільному ворогу Польщі та України - Росії з її імперськими амбіціями". Не дивлячись ні на що, Польща і Україна залишаються разом.
898 переглядів

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!