ГОЛОВНАБлогиАгресорБрехня Кремля про новий ядерний вибух нагадала росіянам про Чорнобиль

Брехня Кремля про новий ядерний вибух нагадала росіянам про Чорнобиль

Автор
Опубликовано: 1707 дней назад (23 августа 2019)
Блог: Агресор
0
Голосов: 0
Брехня Кремля про новий ядерний вибух нагадала росіянам про Чорнобиль

У Росії 8 серпня стався вибух на військовому полігоні, який супроводжувався викидом радіоактивних речовин. Російський уряд робить суперечливі заяви, місцевих жителів то готували до термінового від'їзду, то скасовували евакуацію.
Аварія, яка була прихована, сталася на військовому полігоні поблизу селища Ньонокси, яке знаходиться за 30 кілометрів від Архангельська на півночі Росії.
Деякі московські телевізійні передачі таємничо переривались аж на 53 хвилини в ніч аварії. Пізніше урядове телебачення пояснило це нібито перебоєм у системі попередження штормів. Екрани синіли. Текст закликав людей залишатися вдома через шторм із сильним вітром, але він так і не прийшов.
Шквал мутних і неправдивих репортажів нагадав деяким росіянам про страшну катастрофу на Чорнобильській АЕС, яку уряд теж замовчував
впродовж кількох днів.
Російська державна компанія з ядерної енергетики лише через два дні після аварії визнали вибух та пояснила, що вийшов з ладу невеликий ядерний реактор. Державний «Перший канал» РФ виділив на цей сюжет лише 36 секунд.
Після Чорнобиля не може бути ніякої секретності навколо ядерної аварії, незалежно від того, велика вона чи мала. Люди повинні володіти достовірною інформацією, щоб захистити себе і свої сім'ї. Але Кремль в котрий раз наслідує СРСР замовчуючи правду.
854 перегляди

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!