ГОЛОВНАБлоги
Блоги
Для роздумів«Антивакцинатори, як модний тренд політичних маргіналів»
Інформаційна кампанія та збільшення кількості щеплень серед українців роблять свою позитивну справу. Кількість вакцинованих в Україні збільшується щодня, при цьому значно покращилася ситуація у червні-серпні. Однак наша держава значно відстає за темпами вакцинації від більшості розвинених держав Європи та світу.
На сьогоднішній день 61% дорослих українців вважають, що коронавірус є спеціально розробленою в лабораторіях хворобою. У результаті чого розпочався рух т.зв. «антивакцинаторів та ковідних дисидентів» з своїми примітивно-егоцентричними лозунгами, на кшталт: "Ти – частина людства чи баранства?вибір за тобою» або «НЕ будь прихильником коронобісся». Серед них зустрічаються не лише маргінальні особистості, а й лікарі, юристи та вчені. Від самого початку пандемії коронавірусу, з’являється певна категорія людей, які переслідуючи власні фінансові інтереси, намагаються «врятувати» українців від т.зв. "світової змови сатаністів-глобалістів", які хочуть скоротити населення планети, використовуючи вигадану пандемію та вакцинацію. Звісно, такі твердження є великим абсурдом, враховуючи наукове підтвердження походження вірусу «COVID-19».
У всі часи у антивакцинаторів є кілька аргументів. Серед основних – релігійні мотиви, неефективність і небезпека вакцинації, утиск прав людини. Часто антивакцинатори – прихильники так званої альтернативної медицини. На території України, зазвичай, вказана категорія осіб позиціоную себе, як «правозахисники громадян», які ведуть активну боротьбу проти носіння масок і проведення вакцинації, так як на їх думку, вказані карантинні заходи обмежують права українців.
В Україні доволі чимало антивакцинаторів з великою аудиторією, які зазвичай паралельно займаються іншими суспільно значущими проблемами – пишуть і ведуть ефіри про політику та економіку, незаконні затримання, медицину і т.д.
Часто густо такі особи просто використовують цю тему для свого піару в медіапросторі. В мережі інтернет з кожним днем все більше і більше можна зустріти ряд публікацій у яких не раз ловили на брехні та маніпуляціях т.зв. «коронавірусних дисидентів».
Розмірковуючи про те, чи має відношення до антивакцинальної кампанії в Україні наш північний сусід сказати складно, однак, ряд українських експертів притримуються думки, що частково антивакцинальні настрої підігріваються Росією для загострення соціально-політичної ситуації в державі, створення атмосферу хаосу, де якомога більше людей будуть незадоволені наявним станом речей і, зокрема, діями уряду.
Можливо, когось гучна історія з боротьбою проти карантину зробить відомим чи допоможе в отриманні електоральної підтримки, а хтось спробує себе в ролі «правозахисника». А тим часом, слухаючи т.зв. «коронавірусних борців» та притримуючись їх ідеології щоденно гинуть люди.
«Антивакцинатори, як модний тренд політичних маргіналів»