ГОЛОВНАБлогиАктуальноПосилення політичного тиску В.Путіна на Республіку Білорусь

Посилення політичного тиску В.Путіна на Республіку Білорусь

Автор
Опубликовано: 1793 дня назад (30 мая 2019)
0
Голосов: 0
Посилення політичного тиску В.Путіна на Республіку Білорусь

30 квітня 2019 року Володимир Путін підписав указ про призначення Мезенцева Дмитра Федоровича надзвичайним уповноваженим послом Російської Федерації в Республіці Білорусь. На перший погляд нічого особливого, але розглянемо ключові моменти із біографії новопризначеного дипломата та про його наближеність до Володимира Путіна.
З січня 1988 року Мезенцев Д. був членом Союзу журналістів СРСР. В 1990-1991рр. - керівник прес-центру Ленінградської міської ради. В 1991-1996рр. – голова комітету по друку і ЗМІ мерії Санкт-Петербурга (в цей же період комітет по зовнішнім зв’язкам мерії очолював Володимир Путін). В 1988 році захистив в Санкт-Петербурзькому державному університеті дисертацію на вчену степінь кандидата психологічних наук на тему: «Психологія впливу засобів масової інформації на формування політичних установок особистості». В листопаді 1999 року став президентом Центра стратегічних розробок, який забезпечував виборчу кампанію президента В.В.Путіна в 2000 році. З січня 2004 року – заступник голови Ради Федерації, курував інформаційну політику та економічні питання.
Із вище зазначеного можна зробити висновок, що президент Росії Володимир Путін призначив на посаду дипломата РФ в Республіці Білорусь людину, з якою мав тісні професійні відносини та за відданість своєму «хазяїну».
За часи своєї плідної праці у ЗМІ Дмитро Мезенцев має не аби який досвід в цій сфері та вчений ступінь кандидата психологічних наук, що говорить про високі навички впливу на особистість та суспільство в цілому.
Мабуть саме Дмитро Мезенцев сприятиме проведенню російськими спецслужбами спеціальних інформаційних операцій на території Республіки Білорусь та підготовки останньої як інформаційної платформи для ведення інформаційної війни з Україною, з метою дискредитації органів влади та як незалежної держави на міжнародній арені.
715 переглядів

Читайте также:

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!