ГОЛОВНАБлогиАктуально
0 RSS-лента RSS-лента

Актуально

Автор блога: Shevchuk_RV
Посилення політичного тиску В.Путіна на Республіку Білорусь
Посилення політичного тиску В.Путіна на Республіку Білорусь

30 квітня 2019 року Володимир Путін підписав указ про призначення Мезенцева Дмитра Федоровича надзвичайним уповноваженим послом Російської Федерації в Республіці Білорусь. На перший погляд нічого особливого, але розглянемо ключові моменти із біографії новопризначеного дипломата та про його наближеність до Володимира Путіна.
З січня 1988 року Мезенцев Д. був членом Союзу журналістів СРСР. В 1990-1991рр. - керівник прес-центру Ленінградської міської ради. В 1991-1996рр. – голова комітету по друку і ЗМІ мерії Санкт-Петербурга (в цей же період комітет по зовнішнім зв’язкам мерії очолював Володимир Путін). В 1988 році захистив в Санкт-Петербурзькому державному університеті дисертацію на вчену степінь кандидата психологічних наук на тему: «Психологія впливу засобів масової інформації на формування політичних установок особистості». В листопаді 1999 року став президентом Центра стратегічних розробок, який забезпечував виборчу кампанію президента В.В.Путіна в 2000 році. З січня 2004 року – заступник голови Ради Федерації, курував інформаційну політику та економічні питання.
Із вище зазначеного можна зробити висновок, що президент Росії Володимир Путін призначив на посаду дипломата РФ в Республіці Білорусь людину, з якою мав тісні професійні відносини та за відданість своєму «хазяїну».
За часи своєї плідної праці у ЗМІ Дмитро Мезенцев має не аби який досвід в цій сфері та вчений ступінь кандидата психологічних наук, що говорить про високі навички впливу на особистість та суспільство в цілому.
Мабуть саме Дмитро Мезенцев сприятиме проведенню російськими спецслужбами спеціальних інформаційних операцій на території Республіки Білорусь та підготовки останньої як інформаційної платформи для ведення інформаційної війни з Україною, з метою дискредитації органів влади та як незалежної держави на міжнародній арені.