ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЗвернення Президента за підсумками 135 доби оборони України

Звернення Президента за підсумками 135 доби оборони України

10 июля 2022
Звернення Президента за підсумками 135 доби оборони України

Бажаю здоровя, шановні українці!

Сьогодні увесь день працював на виїзді – у Дніпрі та в області, у Кривому Розі. Був на передових позиціях нашої оборони на Дніпропетровщині. Заслухав доповіді командирів, подякував від імені всіх українців нашим хлопцям і дівчатам, які тримають область.

Вручив «Золоту Зірку» Герою України підполковнику Олегу Грудзевичу – командиру танкового батальйону. Завдяки його особистій хоробрості підрозділ без втрат вийшов з оточення і в бою знищив російську диверсійну групу. Дуже сильна людина, відчувається.

Відвідав у Дніпрі знамениту лікарню імені Мечникова, щоб особисто подякувати нашим особливим героям – усім лікарям, медичним сестричкам, які щоденно і з 24 лютого, і з 2014 року рятують наших військових, цивільних після поранень. Вони надзвичайно успішні на своїй передовій і подарували другий день народження, зберегли життя тисячам наших людей.

Вручив державні нагороди нашим захисникам, які відновлюються після поранень.

Я справді дуже вдячний за всі теплі слова, які почув сьогодні у Дніпрі, почув на передовій. Дякую насамперед вам.

Сьогодні звернувся до парламенту Словенії. Кожного дня і за будь-яких обставин на зовнішньополітичному фронті працюємо по максимуму. І, до речі, це було вже 24-те звернення до парламентів країн ЄС і перше, зроблене поблизу передової. Сподіваюся, що й три інші країни ЄС відчують, що ці звернення – не про політику, а про захист нашої свободи – спільної, до речі, – а отже, ми прийдемо до того, що одного дня зможу сказати: усі 27 парламентів Євросоюзу чують боротьбу за свободу краще, ніж будь-які російські маніпуляції.

Також провів усі необхідні наради з керівниками Дніпропетровщини в цілому й Криворізького району зокрема – як військовими, так і цивільними. Безпека, економіка, соціальні питання. Посадовці повинні робити не просто все можливе, а значно більше, ніж навіть можливо, щоб і в таких воєнних умовах гарантувати людям нормальний рівень життя.

Повертаюся в столицю.

Звичайно, хочу сказати ще дві речі.

Привітав сьогодні головкома Залужного з днем народження. Побажав йому здоров’я, побажав йому і всім нам найважливішого – перемоги. Дякую за службу!

І завтра, 9 липня, а фактично вже після заходу сонця сьогодні мусульманська громада починає відзначати Курбан-Байрам. Це особливе свято, яке вчить жертовності й спрямовує людей на добрі вчинки. Я хочу привітати зараз усіх мусульман України та світу й побажати, щоб панування миру відновилося, а всіляке зло завжди програвало. І що швидше, то краще. Цього особливо очікує кримськотатарський народ, і я вірю, що настане рік, коли будемо вітати одне одного у вільному Криму.

Курбан байраминиз хайирли вє мубарэк олсун! Вітаю з благословенним святом Курбан-Байрам!

Слава Україні!

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Під час попереднього обстрілу російські військові намагалися вцілити по об'єктах енергетичної інфраструктури.
Трамп, який відмовився від дебатів зі своїми суперниками до перемоги на республіканських праймеріз минулого місяця, кидає виклик Байдену, пропонуючи дебати з чинним демократом "будь-де і будь-коли".
Хоча Україна заявила, що потребує семи додаткових установок ППО Patriot, поки вона змогла забезпечити лише одну таку нову систему: її погодилася надати Німеччина.
Жителів областей де буде оголошено тривогу просять зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.
У регіонах, де лунає сигнал повітряної тривоги просять всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту.
Міністр оборони Бельгії зазначив, що літаки хочуть доставити в Україну "якнайшвидше", і робиться все можливе для того, щоб постачання відбулося цього року.
Обсяг фінансування Державного бюджету України у 2024 році станом на 25 квітня - 15,6 млрд доларів США.
Начальник одного з військових підрозділів вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.
Перевірка на вміст алкоголю в крові голови Броварської райадміністрації показала 2,31 проміле, за дозволеної норми – 0,2 проміле, тобто у 10 разів більше.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
У громади області їздить вакцинобус, у якому є можливість зробити щеплення й від кашлюка. За одну поїздку в громади лікарі проводять близько 100 щеплень.
Президент України подякував усім учасникм засідання, а особливо - міністру оборони США Ллойду Остіну, а також наголосив, що вирішується не просто питання постачання зброї, а доля світу.
Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали чотири людини, стверджує очільник Київської ОВА.
Міністр оборони США оголосив про додаткове зобов'язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України.