ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУЗеленський переконаний, що між Україною та Польщею у майбутньому не буде історичних питань

Зеленський переконаний, що між Україною та Польщею у майбутньому не буде історичних питань

6 мая 2021
Зеленський переконаний, що між Україною та Польщею у майбутньому не буде історичних питань

Про це він заявив під час спільного з Президентом Польщі Анджеєм Дудою брифінгу у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“…Я знаю, що в нас є деякі історичні питання, але я впевнений, що між нашими країнами в майбутньому, найближчому майбутньому, таких питань не буде, тому що ми дійсно один одного прекрасно розуміємо”, – підкреслив глава Української держави.

Він також подякував Дуді, який на зустрічі ще раз запевнив у підтримці й адвокації щодо членства України в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

“Для нас також це дуже важливий сигнал, і я вдячний за те, що завжди Польща на чолі з Президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність і не визнає незаконну анексію українського півострова Російською Федерацією”, – зазначив Зеленський.

За словами Президента, він вдячний за запрошення до Варшави до 230-річчя ухвалення першої Конституції Речі Посполитої.

“Для нас важливо бути присутніми сьогодні в Польщі на такому великому святі для польського народу і для всієї Європи. Я вас вітаю з цією річницею – 230 років Конституції 3 травня. Польща завжди підтримує Україну, український народ, особливо сьогодні, і тому я мав бути тут”, – заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський разом з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії 3 травня у Варшаві бере участь у відзначенні 230-річчя ухвалення першої Конституції Речі Посполитої.

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Попередньо, відбулися пуски ракет з російських бомбардувальників. Жителів низки регіонів просять пройти в укриття.
Росія агресивно відновлює свої збройні сили, використовуючи чисельну перевагу, щоб підірвати рішучість і ресурси України.
Перед тим Польща піднімала свої винищувачі через ракетні удари РФ по території України рано вранці 19 квітня, коли країна-агресор завдавала масованої повітряної атаки по українських містах.
Перед ударом Повітряні сили повідомили про активність ворожої тактичної авіації на сході та півдні країни.
До кінця червня Іспанія також буде готовою до передачі Україні бойових танків Leoprad, заявили в Міноборони країни.
Бомбардувальники здійснюють політ у південно-східному напрямку. У разі ракетної загрози та пусків крилатих ракет ЗСУ повідомлять додатково.
Увечері у п’ятницю, 26 квітня, в низці областей України було оголошено повітряну тривогу через загрозу нової російської атаки.
Під час попереднього обстрілу російські військові намагалися вцілити по об'єктах енергетичної інфраструктури.
Трамп, який відмовився від дебатів зі своїми суперниками до перемоги на республіканських праймеріз минулого місяця, кидає виклик Байдену, пропонуючи дебати з чинним демократом "будь-де і будь-коли".
Хоча Україна заявила, що потребує семи додаткових установок ППО Patriot, поки вона змогла забезпечити лише одну таку нову систему: її погодилася надати Німеччина.
Жителів областей де буде оголошено тривогу просять зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.
У регіонах, де лунає сигнал повітряної тривоги просять всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту.
Міністр оборони Бельгії зазначив, що літаки хочуть доставити в Україну "якнайшвидше", і робиться все можливе для того, щоб постачання відбулося цього року.
Обсяг фінансування Державного бюджету України у 2024 році станом на 25 квітня - 15,6 млрд доларів США.