ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

4 января 2024
Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей – воїнів і цивільних – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!


Попри все, попри всі виклики – гарна новина за довгий уже час. Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей. Воїнів і – дуже важливо – цивільних. Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми порушуємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, аби повернути наших… Усіх наших.

 

Зараз я радий, що вдалося розблокувати обмін. Додому повернули і воїнів Збройних Сил, і воїнів Національної гвардії. Прикордонники, воїни ВМС. Більшість – солдати та сержанти. Але й офіцери. Справді хороший день для України. Частина з цих наших воїнів – захисники Маріуполя та «Азовсталі». Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні. І вважалося, що вони зниклі безвісти. Дуже важливо – зберігати надію.


Дякую всій команді, яка працювала й працює, щоб обміни продовжувались! Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко. І, звичайно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Що більше росіян беремо в полон, то більш результативні будуть перемовини щодо обмінів.

Слава Україні!

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Дуже важливо, щоб з боку держави була чітка комунікація з рідними полонених, зазначив президент.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими, зазначив глава держави.
Увечері 28 квітня месенджер Telegram необґрунтовано заблокував головний бот розвідки ГУР та низку інших офіційних ботів, які протидіяли російській агресії проти України.
Війська РФ використали для удару по Одесі ракету з касетним боєприпасом. Вона призначена для ліквідації живої сили.
Продаж OTP банка в Росії може принести угорській групі стільки грошей, скільки вона виведе дивідендів за рік з Росії.
Зокрема, українські військові отримали 10 броньованих машин піхоти Marder та снаряди для протиповітряної оборони.
Україна у квітні не призупинила захист, а навпаки - переглянула та забрала застереження щодо обмеження певного набору прав.
Зараз "найгарячіше" на Авдієвському напрямку. Під натиском окупантів Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.
Серед поранених - двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо постраждалих у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі
У лікарні померла жінка 1983 року народження. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до трьох, повідомив мер Одеси.
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак російських окупантів, на Новопавлівському - 15.
"Екстремістським формуванням" МЗС назвало співробітників DW, які створюють контент для DW Беларусь, їхню діяльність на території Білорусі заборонили.
Наразі в Часовому Яру російських військ немає. На околицях були спроби ворога обійти місто біля сіл Іванівського та Богданівка.