ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ Україні запрацював портал «Діти війни» – платформа для розшуку дітей

В Україні запрацював портал «Діти війни» – платформа для розшуку дітей

1 августа 2022
В Україні запрацював портал «Діти війни» – платформа для розшуку дітей

В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни», що допомагатиме правоохоронним органам збирати дані про юних українців, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до Російської Федерації. Про це повідомила радник – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук

«Цей портал створено як інструмент для пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена на порталі, – наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія Росії щодня здійснює щодо українського народу», – зазначила Дар’я Герасимчук.

Також, за її словами, для підтримки роботи порталу було сформовано консультаційний центр при Офісі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, де можна отримати офлайн- та онлайн-консультацію.

Портал виконує дві основні функції:

  • Інформування («Діти війни» – єдина платформа, що надає актуальні та зведені дані про дітей, які постраждали внаслідок війни Росії проти України, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані, та тих, кого вдалося розшукати й урятувати. Правоохоронні органи та Національне інформаційне бюро щодня оновлюють кількісні показники.
  • Допомога в розшуку дітей (платформа дає змогу зв'язатися з правоохоронними органами, зокрема Національною поліцією, Офісом Генерального прокурора, а також Національним інформаційним бюро).

Сайтом можуть скористатися як батьки дитини, котра загубилася, була переміщена чи депортована, так і всі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

Портал знаходиться за посиланням:  Діти війни (childrenofwar.gov.ua) 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Діючі чемпіони Англії легко розібралися із суперником за перенесеним матчем 29 туру АПЛ.
Росіяни завдають в Україні повторних авіаційних та ракетних ударів по цивільних, як вони це робили в Сирії.
Українська спортсменка тріумфально виступила на континентальній першості у хорватському Загребі.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Мадрид відмовився передати саму систему, але погодився як компенсацію надати партію боєприпасів до комплексів.
Зустріч двох президентів відбудеться на тлі приїзду політичного керівника угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханії в Стамбул.
Суд постановив застосувати до урядовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 червня.
Бійці Збройних сил України за минулу добу знищили 35 автомобілів та 31 артилерійську систему противника.
Ворог продовжує наступати на кількох напрямках на сході країни, зазначає Генеральний штаб.
Аналітики зазначають, що окупанти, які знаходяться нині на околиці Часового Яру, активізують зусилля із захоплення міста.
Укрзалізниця стала обʼєктом масованих атак Росії; Микола Сольський вирішив звільнитися після підозри від НАБУ. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Експерти МАГАТЕ відвідали навчальний центр, розташований неподалік периметру майданчика ЗАЕС.
Кілька десятків військовослужбовців спецназу, які перебувають у Чаді як фахівці з планування та радників, на даний момент переїдуть до Німеччини.
Минулого року кількість міжнародних кібератак на державні установи Південної Кореї досягла в середньому 1,62 мільйона на день.