ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ Україні готуються до будь-яких сценаріїв проходження опалювального сезону

В Україні готуються до будь-яких сценаріїв проходження опалювального сезону

4 августа 2022
В Україні готуються до будь-яких сценаріїв проходження опалювального сезону

Поточну ситуацію та першочергові кроки, спрямовані на забезпечення готовності до сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років обговорили в Уряді під час селекторної наради з керівниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

У селекторній студії від Рівненщини долучилися голова ОВА Віталій Коваль, його заступники, представники органів виконавчої влади.  

Глава Уряду підкреслив, що підготовка до опалювального сезону розпочалася ще навесні. Вже другий місяць працює штаб із підготовки до осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану.

«Стратегічно підготовка включає чотири ключові аспекти. Перше — запаси газу. Друге — достатня кількість запасів вугілля. Міненерго працює над тим, аби забезпечити удвічі більше запасів вугілля, ніж було традиційно. Третє — готовність енергогенеруючих підприємств інфраструктури. І четверте — підготовка до реагування на екстрені ситуації», — зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, в Україні та в Європі усі розуміють, що росія буде продовжувати енергетичну війну, використовувати газ як гібридну зброю, а тому готуються до будь-яких сценаріїв проходження опалювального сезону. 

За інформацією Міненерго, на сьогодні на складах ТЕС і ТЕЦ уже забезпечено 1,83 млн тонн вугілля від запланованих 2,5 млн тонн. Також у сховищах наразі зберігається понад 12 млрд кубів газу. Як повідомили в Мінрегіоні, плановий показник готовності об’єктів до опалювального сезону на 1 серпня становить 60%. 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль раніше вже зазначав, що цьогоріч варто розглядати і альтернативні джерела теплопостачання для населення. Мова йде про дрова і брикет. Загалом Рівненщина рухається в межах плану, показник готовності області до зимового сезону становить (62%).

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Командування Сухопутних військ обіцяє надати максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського.
Було обговорено нагальні потреби ЗСУ на різних напрямках та шляхи і можливості для подальшої підтримки з боку данського уряду.
На околицях населеного пункту було помічено групу російського спецназу. Серед них був снайпер з гвинтівкою 338-го калібру.
Площа пожежі складала 300 квадратних метрів. Вогонь охопив четвертий та мансардовий поверхи.
Одяг — це не лише спосіб виразити себе, а й частина нашого щоденного життя. Тому одягатися ми хочемо стильно та зручно.
У кількох регіонах України під час повітряної тривоги пролунали звуки вибухів. Їх чули у Дніпрі, Запоріжжі та Харкові.
Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевіряє причетність до вбивства поліцейського двох військовослужбовців.
Росіяни завдали удар уніфікованим міжвідовим планерувальним боєприпасом УМПБ Внаслідок обстрілу зруйновано підʼїзд дев’ятиповерхівки.
Уражено як мінімум три електропідстанції та база зберігання пального, там зайнялися пожежі.
Головнокомандувач ЗСУ та керівники військових формувань під час воєнного стану повинні запровадити заборону для військових щодо доступу до онлайн-казино.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Від отриманих поранень у Гайсинському районі загинув 20-річний поліцейський, його напарник зазнав травм.
Зіткнулися два легкових автомобілів NissanX-Trailта Audi, в результаті чого один із них загорівся. На місці ДТП загинуло двоє людей, ще двоє постраждали.
Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. Нападників розшукують.