ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ Україні фіксують дефіцит електроенергії: енергетики закликають економити світло

В Україні фіксують дефіцит електроенергії: енергетики закликають економити світло

22 ноября 2023
В Україні фіксують дефіцит електроенергії: енергетики закликають економити світло

22 листопада в українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії. Українців закликали економити електроенергію, адже у вечірні години дефіцит може збільшитися.


Як повідомляє НЕК «Укренерго», нестача електроенергії виникла через погодні умови, підвищену аварійність блоків електростанцій та недостатній імпорт з ЄС. Наразі шукають можливості, як покрити цей дефіцит.

 

Тож українців попросили зменшити споживання електроенергії протягом доби, а саме: вмикати пральні машини вночі, не користуватися одночасно потужними електричними пристроями та вимикати світло у приміщеннях, якими ви не користуєтеся.

 

У Міненерго коментують, що ситуація в енергосистемі є стабільною та контрольованою. Зокрема, в Україні працюють 9 блоків АЕС, які забезпечують потребу в електроенергії на 55%. Окрім того, для покриття потреби планується збільшити виробництво електроенергії гідроелектростанціями.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Дуже важливо, щоб з боку держави була чітка комунікація з рідними полонених, зазначив президент.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими, зазначив глава держави.
Увечері 28 квітня месенджер Telegram необґрунтовано заблокував головний бот розвідки ГУР та низку інших офіційних ботів, які протидіяли російській агресії проти України.
Війська РФ використали для удару по Одесі ракету з касетним боєприпасом. Вона призначена для ліквідації живої сили.
Продаж OTP банка в Росії може принести угорській групі стільки грошей, скільки вона виведе дивідендів за рік з Росії.
Зокрема, українські військові отримали 10 броньованих машин піхоти Marder та снаряди для протиповітряної оборони.
Україна у квітні не призупинила захист, а навпаки - переглянула та забрала застереження щодо обмеження певного набору прав.
Зараз "найгарячіше" на Авдієвському напрямку. Під натиском окупантів Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.
Серед поранених - двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо постраждалих у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі
У лікарні померла жінка 1983 року народження. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до трьох, повідомив мер Одеси.
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак російських окупантів, на Новопавлівському - 15.
"Екстремістським формуванням" МЗС назвало співробітників DW, які створюють контент для DW Беларусь, їхню діяльність на території Білорусі заборонили.
Наразі в Часовому Яру російських військ немає. На околицях були спроби ворога обійти місто біля сіл Іванівського та Богданівка.