ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВ ОРДЛО до трьох тисяч російських військових – Руслан Хомчак

В ОРДЛО до трьох тисяч російських військових – Руслан Хомчак

25 ноября 2020
В ОРДЛО до трьох тисяч російських військових – Руслан Хомчак

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей зараз присутні до 3 тис. російських військових. Про це повідомив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак. За матеріалами "Інтерфакс-Україна".

"Розвідка повідомляє, що російських військовослужбовців не більш як 3 тисячі. Це офіцери, інструктори, ті, хто допомагає командирам приймати рішення. В окопах російські солдати не сидять, там вся "географія" Росії, України, інших країн. Постачання техніки, її ремонт - на 100 відсотків із Росії", - розповідає український генерал.

"Водночас є інформація про прибуття 10 і 12 груп снайперів із Росії, ми їх бачили в Широкиному", - додав начальник Генштабу.

"Воєнного вирішення конфлікту немає. У багатьох місцях ми "вперлися" в міста і населені пункти, де ведення військових дій ускладнене", - розповів він.

Головнокомандувач ЗСУ також сказав, що рішення про відкриття вогню у відповідь ухвалює командир на місці. "Для цього не потрібне добро президентів або Генштабу", - сказав Хомчак.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Цієї весни росіяни активізували удари по українській енергетиці та знищили декілька великих ТЕС та ТЕЦ, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.
В ГУР кажуть, що зараз Telegram використовується як певний легалізований даркнет, в якому можна знайти все "від продажу наркотиків до груп ухилянтів".
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Ремонтники приступають до робіт відразу щойно отримують відповідні дозволи від ЗСУ та ДСНС.
Україна з початку повномасштабного вторгнення Росії була обмежена у праві застосовувати зброю, отриману від західних країн, для ударів по російській території.
Полтавський клуб залишив киян у зоні вильоту.
Байба Браже бігла з номером 815 – як кількість днів, скільки Україна обороняється у повномасштабній війні.
На Харківському напрямку окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців.
Команди зберегли інтригу до останнього туру.
Внаслідок ранкового удару 19 травня у Харківському районі загинуло щонайменше 6 людей, 16 дістали поранень, 5 цивільних загинули внаслідок ударів по Куп'янському району Харківщини.
Державне телебачення повідомило, що інцидент стався поблизу міста Джольфа, що на кордоні з Азербайджаном, приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана.
Ці коментарі прозвучали після нещодавньої поїздки Володимира Путіна до Китаю, де він і лідер КНР Сі Цзіньпін пообіцяли посилити співпрацю.
Лікарі констататують, що життя словацького прем'єра після замаху наразі поза загрозою.
Грант Шаппс вкотре наголосив, що усе, що є важливим і цінним для західного світу, опиниться під загрозою, якби вторгнення в Україну закінчилося для Владіміра Путіна перемогою.