ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУВід початку повномасштабної війни Україна уклала чотири «безвізи» з ЄС

Від початку повномасштабної війни Україна уклала чотири «безвізи» з ЄС

15 сентября 2022
Від початку повномасштабної війни Україна уклала чотири «безвізи» з ЄС

Україна має амбітну мету за два роки бути готовою до членства в Європейському Союзі. Про це 14 вересня заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції з українськими журналістами у Києві. За словами очільника українського Уряду, те, що наша держава до війни планувала зробити за два роки у сфері євроінтеграції, вдалося зробити за останні 6 місяців.

«Від початку повномасштабної війни Україна здобула чотири «безвізи» з ЄС і ще чотири — отримає в найближчій перспективі. Наша енергосистема тепер є частиною європейської, і Україна вже заробляє мільярди гривень на експорті електроенергії в країни ЄС — це енергетичний «безвіз». Ми здобули економічний «безвіз», або звільнення продукції українського бізнесу від усіх тарифів та квот. Транспортний «безвіз», або лібералізація автомобільних перевезень вже теж працює, що економить бізнесу час та гроші на логістиці. З 1 жовтня запрацює митний «безвіз», що дозволить ще більше інтегрувати нашу митницю з європейською», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також відзначив, що Україна в найближчі півроку отримає промисловий «безвіз», що дозволить експортувати нашу промислову продукцію в Європу за українськими сертифікатами. Крім того, Уряд працює над приєднанням України до Єдиного роумінгового простору ЄС, єдиного платіжного простору SEPA та інтеграції в європейський цифровий ринок.

Прем’єр-міністр також наголосив, що Президент України, Кабінет Міністрів та Верховна Рада сформувала чітку дорожню карту для пришвидшення євроінтеграції.

«Це дозволить нам на початку наступного року перейти до конкретної процедури перемовин щодо членства. Темпи змін, які ми зараз демонструємо, дозволяють формувати очікування, що за два роки ми будемо повністю готові до членства в Європейському Союзі», — підкреслив Денис Шмигаль.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Росіянин принижував, бив та відбирав зарплати у гастарбайтерів з Латинської Америки. За даними партизан, це не єдиний такий випадок.
Один з 17-річних хлопців звинуватив 23-річного вчителя, що той залицявся до його дівчини. У розпал конфлікту вчитель напав на юнаків з ножем.
Повітряні сили попередили про загрозу балістичного удару зі сходу та півночі. У низці областей оголошена тривога.
ЗМІ опублікували фото до та після атаки дронів на нафтобазу у російському Раздорово. Як видно на фото, частина споруд була уражена.
Про інцидент місцева влада довідалась від представників громадськості, які побачили чоловіка, що вийшов на крижину, аби підійти до тварини.
Про проблеми з GPS-навігацією в Європі повідомляли від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зокрема довкола Калінінградської області – російського анклава, що виходить до Балтійського моря.
Пекін неодноразово заявляв, що не втручається у вибори в США, виходячи зі свого принципу невтручання у внутрішні справи інших країн.
Аналітичний проєкт DeepState повідомив про захоплення окупантами села Бердичі південніше Очеретиного.
Можлива роль британських сил передбачає, що вони виганятимуть вантажівки з десантних човнів на тимчасову дамбу та доставлятимуть допомогу до безпечного району розподілу на березі.
Основною мішенню для 34 ворожих ракет в суботу зранку стали різні об’єкти енергетики: електроенергетика і об’єкти для транзиту газу.
Для працівників компанії, які повернулися з фронту, збільшили річну страхову суму на додаткове покриття діагностики, реабілітації та медикаментів.
Англійською це називається breaching whale – тобто кит, що виривається з води. Він може вистрибнути повністю (коли над поверхнею з'являється більше половини тіла тварини) або частково.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
26 квітня Володимир Майбоженко в стані алкогольного сп'яніння збив чотирьох людей.