ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУкраїнська сторона долучиться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії на місці падіння ракети в Польщі – Володимир Зеленський

Українська сторона долучиться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії на місці падіння ракети в Польщі – Володимир Зеленський

17 ноября 2022
Українська сторона долучиться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії на місці падіння ракети в Польщі – Володимир Зеленський

Українські фахівці долучаться до роботи спільної міжнародної слідчої комісії із розслідування інциденту з падінням уламків ракети на території Польщі. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання в межах участі у Bloomberg New Economy Forum.

«Я не знаю, що відбулося. Ми не знаємо стовідсотково. Світ не знає. Але я впевнений, що це була російська ракета, впевнений, що ми стріляли із систем ППО. Але конкретно не можна сьогодні про щось говорити – що це була ППО України. Хоча ми вдячні, що ніхто нас не звинувачує, бо ми боремося проти російських ракет на нашій території», – зазначив Володимир Зеленський.

Водночас Президент наполягає: лише після проведення слідства можна буде робити висновки, яка саме ракета впала на територію Польщі.

«Вчора ми наполягали, щоб нас долучили до спільної міжнародної слідчої комісії, і вже пізно ввечері ми отримали підтвердження. Із самого ранку наші фахівці поїдуть на місце й долучаться до цієї професійної спільноти», – повідомив Глава держави.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Колишній чемпіон світу у надважкому дивізіоні дав свій прогноз на поєдинок за всі пояси.
Нині в арсеналі української армії є гранатомети виробників з Німеччини, США, Швеції та інших країн, повідомили в Міністерстві оборони.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Ціллю операції стали кораблі та інші плавзасоби Чорноморського флоту РФ у місцях їхнього базування – у Севастополі та Новоросійську.
Наступного тижня вирішуватиметься питання про транспортування прем'єра "ближче до місця проживання", заявив президент Петер Пеллегріні.
Аеророзвідники, моніторячи повітряний простір над Вовчанськом, виявили черговий воєнний злочин росіян.
Від початку повномасштабної війни без батьківського піклування залишилися понад 13 тисяч дітей. Як прискорюють їхній шлях до нових родин?
Також уряд призначив Олександра Балануцу заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції.
Чемпіон WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі пообіцяв нагороді відвезти її до України.
Литва посилює підтримку України розвідувальними безпілотниками в межах очолюваної Латвією коаліції дронів, системами протидії безпілотникам, а також боєприпасами.
У Кабміні очікують на максимальну ефективність у використанні виділених коштів. Роботи мають проводитися максимально швидко.
Житель Криму в лютому 2022 року вступив до окремої моторизованої бригади Збройних сил України і воює проти збройних сил Російської Федерації.
Остін Батлер може зіграти головну роль у запланованому перезапуску Піратів Карибського моря.
Він жив та працював у Одесі, був близький до сквоту Паризька комуна у Києві. Створював графіку, живопис, інсталяції. Мав галерею Вікно.