ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУкраїна вже отримала від партнерів 3 млрд євро підтримки, загалом очікує близько 7 млрд, - Мінфін

Україна вже отримала від партнерів 3 млрд євро підтримки, загалом очікує близько 7 млрд, - Мінфін

7 апреля 2022
Україна вже отримала від партнерів 3 млрд євро підтримки, загалом очікує близько 7 млрд, - Мінфін

Україна у ході перемовин з країнами-партнерами очікує отримати близько 7 млрд євро зовнішньої фінансової допомоги, при цьому з них 3 млрд євро вже переказані в Україну

 

Про це міністр фінансів Сергій Марченко розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі, - передає Еспресо. Наразі з метою отримання зовнішнього фінансування основні перемовини тривають з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком щодо створення колективного механізму допомоги Україні. Наприклад, Світовий банк створює трастовий фонд, внески в який може зробити будь-яка країна. З МВФ обговорюється можливість передачі спеціальних прав запозичення від країн, які отримали ці кошти для реагування на пандемію COVID-19. Україна зможе їх отримати або у вигляді гранту (безповоротна допомога), або кредиту.

 

Крім того, уряд веде двосторонні перемовини з низкою країн. Зокрема, вже є домовленості щодо отримання 500 млн доларів від Канади, у четвер була підписана угода з Німеччиною на суму 150 млн євро, минулого тижня – з урядом Франції на суму 300 млн євро. "На сьогодні йдеться про загальну суму близько 7 млрд євро, з них отримали вже близько 3 млрд євро", - сказав Марченко. Він зазначив, що від початку війни уряд вже здійснив секвестр на 180 млрд грн.

 

Нагадаємо, сьогодні, 7 квітня, стало відомо, що Швейцарія заморозила близько $8 мільярдів російських активів.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Центр протидії дезінформації наголошує, що у зверненні президента Зеленського про "шлях до справедливого миру" не йшлося про мирні переговори з РФ.
Голова уряду запевняє, що звинувачення - кампанія з дискредитації. У Мадриді люди прийшли на акцію підтримки чиновника.
Музична кар'єра Міки Ньютон почала стрімко розвиватися ще з дитинства. На сцені співачка з 1995 року.
Допомогу передано бійцям 128 окремої гірсько-штурмової бригади. РЕБи встановлять на бронетехніці.
Поїздка лідера Китаю до Європи стане його першим візитом на континент за п’ять років. Вона спрямована на зміцнення зв’язків з ЄС.
Станом на квітень 2024 року розслідується понад 450 кримінальних правопорушень за фактами незаконної організації азартних ігор,
Портретист та документаліст вже більше десяти років знімає для The New York Times, Esquire та інших всесвітньо відомих видань.
Військове керівництво, зокрема, має право обмежувати свободу пересування громадян й оглядати речі.
Британський чемпіон світу вкотре заявив, що тільки він зможе зупинити володаря титулів WBA, WBO та IBF.
Прикордонники щоденно відмовляють у перетині кордону близько 120 особам, чимало з яких їдуть за документами системи Шлях, але не можуть підтвердити мету поїздки.
У Казахстані стверджують, що іноземні компанії до торгів не допускалися. Але американська сторона могла задіяти посередників, стверджують ЗМІ.
Одного зі співорганізаторів схеми помістили під вартою з правом внесення застави у розмірі 30 млн гривень.
Півфінали проведуть 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня 2024 року.