ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУкраїна вперше відзначила День Захисників і Захисниць у новій даті

Україна вперше відзначила День Захисників і Захисниць у новій даті

2 октября 2023
Україна вперше відзначила День Захисників і Захисниць у новій даті

"1 жовтня 2023 року - 585-й день повномасштабного вторгнення росії в Україну, 10 років від початку окупації Донбасу та Криму.

 

Сьогодні вперше відзначаємо у новій даті День Захисників і Захисниць України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

 

Рівно о 9.00 вся країна зупинилася, щоб хвилиною мовчання вшанувати кожного, хто віддав за неї своє життя. І помолитися за тих, хто в цю ж хвилину продовжує боронити українську землю.

 

Вічна слава і вдячність нашим незламним Героям – за кожен метр відвойованої землі, за можливість жити, працювати, вирощувати хліб і виховувати дітей!

 

Молимося за Вас і віримо, що настане той день, коли Ви - наші Захисники і Захисниці – повернетеся додому з ПЕРЕМОГОЮ, а на всіх мирних майданах України майорітиме синьо-жовтий прапор!"

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Україна у квітні не призупинила захист, а навпаки - переглянула та забрала застереження щодо обмеження певного набору прав.
Зараз "найгарячіше" на Авдієвському напрямку. Під натиском окупантів Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.
Серед поранених - двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо постраждалих у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі
У лікарні померла жінка 1983 року народження. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до трьох, повідомив мер Одеси.
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак російських окупантів, на Новопавлівському - 15.
"Екстремістським формуванням" МЗС назвало співробітників DW, які створюють контент для DW Беларусь, їхню діяльність на території Білорусі заборонили.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Наразі в Часовому Яру російських військ немає. На околицях були спроби ворога обійти місто біля сіл Іванівського та Богданівка.
В Одеській ОВА повідомили, що постраждалих внаслідок падіння уламкі збитої ракети вже 17, двоє з них - у тяжкому стані.
Внаслідок російської ракетної атаки загинули двоє людей та собака. Ще вісім людей зазнали поранень різного ступеню тяжкості, серед травмованих і 12-річний хлопчик.
У діях колишнього генерала СБУ Андрія Наумова виявили ознаки корупції на 33 мільйони гривень.
Попри виклики сьогодення Укрпошта збільшила чистий дохід, покращила основні операційні показники, виконала всі фінансові зобов'язання і заплатила майже 3 млрд грн податків у бюджет України.
Відомо про вісім постраждалих та пожежу в палаці студентів Національного університету Одеська юридична академія.
На міжбанку американська валюта подорожчала на 4 копійки до 39,64-39,66 грн/долар (купівля-продаж).