ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУкраїна отримала від Уряду США 1,7 млрд доларів на заробітні плати медикам

Україна отримала від Уряду США 1,7 млрд доларів на заробітні плати медикам

13 июля 2022
Україна отримала від Уряду США 1,7 млрд доларів на заробітні плати медикам

1,7 мільярда доларів фінансової допомоги надійшли в Україну від Уряду США. Грант залучено на безоплатній, безповоротній основі у державний бюджет України від USAID за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку.

За словами Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, це вагома підтримка від американських партнерів, яка дозволить забезпечити лікарні коштами, які необхідні для реалізації програми медичних гарантій, у тому числі виплат заробітних плат. Адже у війну медичний працівник у кожному куточку країни має отримувати гарантовану Урядом України ринкову заробітну плату.

«Понад 4 місяці росія цілеспрямовано нищить нашу медичну систему. Вона руйнує стіни, але їй ніколи не зруйнувати героїзм та відданість наших медиків, які продовжують працювати у надважких умовах. Продовження виплат їм заробітної плати – залишається нашим пріоритетом. Однак щомісяця державному бюджету України все важче й важче витримувати це навантаження власними силами. Тому ми вдячні США та Світовому банку за оперативне реагування на потреби системи охорони здоров’я України. 1,7 мільярда доларів – це не просто фінансова підтримка, це черговий внесок у перемогу України», – зазначив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Загалом з початку року медичним закладам було перераховано 74 мільярди гривень за Програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, напередодні МОЗ надало неспроможним медичним закладам додаткове фінансування, аби забезпечити виплату заробітної плати медикам на рівні не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та не менше ніж 13 500 гривень для медичної сестри.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Під час засідання йтиметься про те, як подолати проблеми, що накопичилися за пів року, коли Україна чекала рішень про американську підтримку, сказав президент.
Британський міністр не вірить, що після всіх злочинів РФ вдасться відновити стосунки між країнами.
Стало відомо про ще трьох поранених цивільних громадян: двох жінки 37, 48 років і 55-річного чоловіка.
Міністр наголошує, що зі збільшенням витрат на озброєння та становлення російської економіки на "військові рейки" значна частина того, що виробляється, більше не йде на фронт, а потрапляє на склади.
На зниження прибутку вплинуло підвищення ставки оподаткування для банків, а також зміни макроекономічних умов.
До санкційного списку зокрема потрапила компанія Sahara Thunder, яка забезпечує відіграє ключову роль у проєктуванні, розробці, виробництві й продажі Іраном тисяч БПЛА, які отримує Росія для застосування у війні проти України
Протягом доби війська РФ атакували шість напрямків фронту, найгарячіше - на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському.
Кошти, виділені Данією для допомоги Україні на 2024 рік, уже закінчуються, але є потреба в подальшій значній військовій підтримці України.
Глава держави наголосив, що чергові оборонні пакети важливо направити в Україну якомога швидше.
Укрзалізниця протягом доби була обʼєктом масованих атак Росії. Є загиблі та поранені залізничники.
Китайська компанія ByteDance має 9 місяців з можливістю продовження цього терміну до року для того, щоб досягти угоди про продаж надпопулярної соцмережі TikTok.
Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному зросла до трьох, поранені - четверо осіб.
У Володимира Путіна "не вкладаються в голові" випробування, які проходять мешканці Донбасу з 2014 року.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.