ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУУ Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності У Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності

У Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності У Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності

13 апреля 2023
У Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності У Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що жорстока страта полоненого українського воїна є ще одним злочином проти людяності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Новости-Грузия.

"Мене обурює жорстоке відео, на якому показано обезголовлення полоненого українського солдата. На воєнні злочини має бути юридична відповідь. Грузія стоїть та стоятиме поряд з Україною”, - заявила Зурабішвілі.

Як повідомлялося, напередодні в інтернеті з’явилися відео, як росіяни відрізають голову українському військовополоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей злочин.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на цей злочин має відреагувати кожен світовий лідер.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Крилата авіаційна бомба Joint Standoff Weapon, яка вже використовується ВПС і ВМС США та кількома союзниками, може вражати цілі на відстані понад 112 км.
Легендарний український літак, знищений у перші дні повномасштабного вторгнення РФ, продовжать відновлювати після закінчення бойових дій.
Глава МЗС Польщі пояснив, що його пропозиція була зроблена в рамках гіпотетичної дискусії в режимі off the record.
Внаслідок скидання КАБів у Харкові постраждали 15 людей, серед них - четверо пацієнтів лікарні.
Видатки державного бюджету у 2024 році стануть рекордними і загалом сягнуть 3,73 трлн грн.
Очікується, що пакет озброєнь буде значно більшим, ніж нещодавні оголошення, які коливалися на рівні 200 млн доларів.
Кількість постраждалих внаслідок удару авіабомбами по місту зросла до семи. Серед них двоє дітей і один підліток.
Російське командування за кілька місяців до початку настання ЗСУ у Курській області передбачало можливість такої операції.
Дозвіл на удари по Росії ракетами Storm Shadow може бути схвалений наступного тижня і буде непублічним заради збереження ефекту несподіванки.
Авіабомби впали в центральній частині міста поблизу медзакладу. Два удари прийшлися по Шевченківському району, один - по Київському. Є постраждалі.
Термінали ЗПГ мають виконати свою початкову мету: урізноманітнити маршрути імпорту газу і дозволити ЄС припинити постачання газу з Росії, а не навпаки.
Головний фокус - об'єднання зусиль для зміцнення обороноздатності, включаючи спільні розробки в IT та виробництві зброї.
Переважна більшість опитаних росіян (63%) хотіла б укладання мирної угоди між Москвою та Києвом протягом найближчого року на основі взаємних поступок.
Вранці у столиці спостерігалося погіршення якості повітря спричинене пожежами в Київській області.