ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУСпроби Путіна маніпулювати пандемією

Спроби Путіна маніпулювати пандемією

1 апреля 2020
Спроби Путіна маніпулювати пандемією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу глави МЗС Данії на маніпуляції Росії, яка через пандемію коронавірусу намагається вплинути на зняття санкцій, і попросив донести це до інших колег у країнах ЄС. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, під час телефонної розмови Кулеби з Йеппе Кофодом український міністр привернув увагу до спроб Росії маніпулювати пандемією і закликати до зняття санкцій під прикриттям гуманітарних міркувань. Як він зауважив, санкції можуть бути пов'язані виключно з виконанням Росією своїх зобов'язань у контексті мирного врегулювання та деокупації українських територій Донбасу та Криму.

"Це маніпуляція, бо ЄС запровадив санкції не через коронавірус, а через агресію Росії проти України", – сказав глава МЗС.

Своєю чергою міністр закордонних справ Данії запевнив Кулебу, що поділяє саме такий підхід.

Кулеба також обговорив з колегою допомогу українцям, які зараз через обмеження подорожей залишаються в Данії.

"Буду вдячний, якщо на час пандемії Данія не буде застосовувати санкції за протерміновані документи для тих, хто нині не може виїхати з країни. Зі свого боку Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії", – зауважив Кулеба.

За матеріалами сайту "5 канал".

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з керуванням та здійснив зіткнення зі спорудою непрацюючого блокпоста.
Працівники Державного бюро розслідувань затримали ділків під час отримання 7000 доларів хабаря.
Відомий український тренер розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній.
Організована група з п'яти чоловік завдала державі збитків на суму понад 59 мільйонів гривень.
Яель Браун-Піве виступила на засіданні Верховної Ради. Вони висловила впевненысть, що прийде день, коли Україна відновить свої територіальну цілісність.
У п'ятницю, 22 березня, було опубліковано відео, в якому Кейт Міддлтон пояснила, що буде проходити курс хіміотерапії через виявлення раку після операції на черевній порожнині.
Міністерство соціальної політики розпочинає процес публічних консультацій проєкту Стратегії демографічного розвитку до 2040 року
Чоловіка привезли до лікарні без свідомості у вкрай важкому стані. Врачам не вдалося його врятувати.
НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара. Як швидко Україна збирається перейти на євро після вступу до ЄС.
Всього за рік в Росію ввезли авіазапчастин майже на $2 млрд, з них на майже $1,48 млрд були відправлені нібито з Габону. Бенефіціар фірми-потачальника - громадянин Киргизстану.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Зупинка його роботи посилює труднощі російського нафтопереробного сектора, зазначає Reuters.
У Федерації фехтування країни-терористки вирішили наслідувати приклад колег лучників.
Росію покинуло чимало компаній, які мали важливі високотехнологічні виробництва, що передбачає серйозну шкоду економіці.