ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУСБУ встановила вже 1140 російських загарбників, які чинили звірства проти мирного населення на Київщині

СБУ встановила вже 1140 російських загарбників, які чинили звірства проти мирного населення на Київщині

17 мая 2022
СБУ встановила вже 1140 російських загарбників, які чинили звірства проти мирного населення на Київщині

На фото – один із тих, хто ґвалтував українських жінок. Це Фассахов Булат Лєнарович, 20.11.2001 року народження.


Він – уродженець Республіки Татарстан, проходить службу у 30-й окремій мотострілецькій бригаді 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф.


СБУ встановила, що під час тимчасової окупації одного з населених пунктів Київщини ця особа скоїла низку воєнних злочинів стосовно цивільного населення. Свідки опізнали його та підтвердили факти злочинів.
Зокрема, злочинець вдерся у помешкання української родини, зачинив її у підвалі, окрім молодої дівчини. Погрожуючи розстрілом всієї сім’ї, солдат зґвалтував дівчину, а потім повторив злочин разом із трьома поплічниками.

 

СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора заочно оголосила йому про підозру щодо порушення законів та звичаїв війни.

 

Україна зробить усе, аби притягнути всіх воєнних злочинців до кримінальної відповідальності.

 

 

 

 

 


 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Спроби Палестини отримати визнання як повноправної держави-члена розпочалися у 2011 році. Наразі вони є державою-спостерігачем, яка не є членом ООН.
В Україні кількість засуджених стрімко збільшується, а кількість виправних установ скорочується.
Відомий кіноактор з першого дня повномасштабної війни багато висловлювався на підтримку України.
Колишній президент США Дональд Трамп відреагував на публікацію законпроєкта про допомогу Україні в Палаті представників.
"Український" пакет передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам. Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня.
Росія може відновити свої власні сили до такого ступеня, що атака на територію країн НАТО стане можливою.
Допомога Україні впливає й на геополітичну ситуацію, оскільки Китай та американські союзники в Індійсько-Тихоокеанському регіоні стежать за війною.
Ще минулого року Україна розпочала переговори про укладання двосторонньої угоди щодо безпеки з низкою країн. Ініціативи передбачають оборонну підтримку України до її вступу до Північноатлантичного альянсу.
Російські військові здійснюють комбіновану атаку України. Вони запустили по території нашої держави дрони та ракети.
У разі сигналу тривоги слід пройти у найближче укриття і залишатися там до того, як небезпека мине.
У березні бійці Російського добровольчого корпусу вже втретє увійшли в Бєлгородську область через російсько-український кордон.
Експертам було відмовлено в доступі до навчального центру де ймовірно стався вибух, для оцінки масштабів інциденту.
Новий законопроект про американську допомогу для України передбачає 60 млрд доларів та ракети ATACMS.
Денис Шмигаль обговорив з Мітчелом МакКоннеллом потреби України у зброї та фінансах та подякував Сенату за послідовну підтримку ініціатив України.