ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія звинувачує Україну у зв’язку з німцями, ігноруючи власні численні нацистські угрупування

Росія звинувачує Україну у зв’язку з німцями, ігноруючи власні численні нацистські угрупування

1 июня 2021
Росія звинувачує Україну у зв’язку з німцями, ігноруючи власні численні нацистські угрупування

Звинувачення України у зв’язку з німцями, ігноруючи при цьому численні нацистські угрупування в РРФСР.

Одним з найвживаніших виразів на російських ЗМІ є «фашистська Україна», корені якого беруть свій початок саме у часи Другої світової війни. Ця історія про Бандеру, ОУН, УПА, Нахтігаль. Цими наративами й зараз переповнена мережа. А от історії про колабораціонізм росіян значно рідше можна почути, адже це темна пляма на їхньому життєписі.

Наприкінці 1941 року, у збройні формування Німеччини входило понад 1 мільйон радянських громадян, з яких 300 тисяч – росіяни. Окрім цього, коли мова російських експертів заходить про колабораціоністів, вони називають величезні числа, пов’язуючи їх з німецькими загарбниками, але у радянських документах колабораціоністами називали не тільки тих, хто співпрацював з німцями, а також і тих, хто виступав за незалежну Україну та вів партизанську війну проти СРСР.

Так хто ж ці російські зрадники?

Перші, хто приходять на думку – «Власівці», або російська визвольна армія. Вихідці із білогвардійців та емігрантів. Їх нараховувалося близько 120 тисяч.

Російська визвольна народна армія (за такою назвою ховалася дивізія СС), їх було близько 8 тисяч. Крім них, до СС входила 30-та дивізія, а також існувала дивізія «Русланд», яка повноцінно входила до складу Вермахту, а на плечі носили шеврон у вигляді сучасного російського триколору.

На території Югославії було сформовано так званий «Русский корпус», до якого входило близько 15 тисяч осіб, їх основу склали емігранти з СРСР, їх головним завданням була боротьба з югославськими партизанами.

Окрему частину колабораціоністів складали «казаки», загалом до кінця війни німці нарахували понад 100 тисяч таких “казаків”, враховуючи  дітей та жінок. Бойові частини “казаків”: 15-й казачий кавалерійський корпус СС (25 тисяч осіб), Окремий казачий корпус (18 тисяч осіб), 1-ша казача дивізія (5 тисяч осіб).

Окремо треба розповісти про Хиви (від німецького Hilfswilligen – добровільний помічник) – тут треба зауважити, що німці зараховували сюди взагалі усіх, хто якось взаємодіяв з німцями (хоча СРСР не сильно від них віддалилися, бо колабораціоністами вони вважали кожного, хто, наприклад, обробляв землю на захоплених територіях або тих військових, які не втекли із полону. Таких добровольців серед росіян німці нарахували близько 300 тисяч станом на 1943 рік. Їх залучали до партизанських робіт, каторжної праці тощо.

Цікавий факт: саме до збройного протистояння з радянською армією залучили майже в 5 разів більше росіян, ніж українців.

За матеріалами “AM&PM” – “Against manipulation and propaganda messages”

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Йдеться про фактично окуповані Мороховець, Олійникове і Зелене. Були повідомлення про окупацію ворогом населеного пункту Гатище, але ця інформація потребує уточнення.
Вночі акція тривала мирно, а над ранок до парламенту прибули силовики й почали відтісняти протестувальників, щоб звільнити підходи до службового входу в будівлю парламенту.
Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами.
За попередню добу, 12 травня, українські захисники ліквідували 1740 ворожих солдатів. такої кількості знищених за добу ворогів іще не було.
Російські пропагандисти заявляють про "успішне відбиття" атаки, але одночасно йдеться про пожежу на електропідстанції в Липецькій області.
У російському МНС повідомляють, що фахівцям вдалося врятувати 17 людей, а 15 витягли з-під завалів мертвими.
Сирський повідомив про загострення боїв у Харківській області; ГУР атакувало три об'єкти в Росії. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
З нагоди свята Пасхи Папа Римський Франциск закликав Україну та Росію до обміну всіх полонених.
Рятувальники нагадують, що на узбіччі дороги можуть бути вибухонебезпечні предмети, а тому слід уважно дивитися на дорогу.
Зоопарки фактично обходилися платникам податків у 1 мільярд костариканських колон (це приблизно 200 мільйонів євро) щорічно.
Після початку широкомасштабної військової агресії РФ проти України Португалія надає Києву підтримку, зокрема оборонну допомогу та також - політичну.
Будь-яка ймовірна мирна угода, має передбачати виведення російських військ з нині окупованих територій, вважає політик.
Жителів Харкова військові та влада міста закликають перебувати в укриттях через загрозу ворожих ракетних ударів.
Для України аналітики американського міністерства прогнозують скорочення врожаю пшениці на 8,7% до 21 млн т.