ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія продовжує поставляти зброю і техніку терористам

Росія продовжує поставляти зброю і техніку терористам

21 октября 2020
Росія продовжує поставляти зброю і техніку терористам

Російська Федерація продовжує поставляти зброю і техніку терористам на Донбасі.

За даними спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, колона вантажівок з РФ заїхала на територію окупованої частини Донецької області. Про це говориться у Звіті місії.

Увечері 16 жовтня в 21: 57 безпілотний літальний апарат дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ зафіксував рух автоколони у складі 2 вантажівок військового типу та 1 міні-фургону, яка прямувала в південно-західному напрямку по дорозі поблизу підконтрольного бойовикам населеного пункту Манич, приблизно в 200 метрах від кордону з Російською Федерацією, де відсутні контрольно-пропускні пункти. В подальшому вказана колона розвернулась та рушила у північно-східному напрямку по дорозі О0505. На перехресті перед населеним пунктом Калинове (72 км на схід від Донецька) автомобілі зупинились.

Трохи згодом БПЛА зафіксував ще одну автоколонну у складі 2 вантажівок військового типу, яка в’їхала з Росії в України тим же шляхом поблизу н.п. Манич та вирушила у напрямку вищезгаданої стоячої автоколони.

У період з 22:12 до 23:00 з вказаних автомашин проводилось розвантажування вантажів, під час якої літальний апарат зафіксував присутність 22 чоловік (12 з першої автоколони та 10 з другої).

Після цього обидві колони рушили у бік Успенки, де розташований неофіційний пограничний пункт пропуску (під контролем "ДНР"). Друга автоколона від'єдналася від першої, і виїхала з України, а перша продовжила свій шлях до Донецька. У Ворошиловском районі колона одна вантажівка заїхала на територію об'єкту.

СММ вже фіксувала автоколони вантажівок в нічний час в цьому районі в червні та липні 2020 року.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У створеній в уряді спеціальній слідчій групі щодо обставин замаху на Фіцо не відкидають версію, що нападник діяв не зовсім сам.
40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія президентського гелікоптера.
Президент заявляє, що окупанти не досягають свого завдання – "розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини".
Донецький клуб уже дограє чемпіонат, виконавши всі поставлені завдання.
Цієї весни росіяни активізували удари по українській енергетиці та знищили декілька великих ТЕС та ТЕЦ, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.
В ГУР кажуть, що зараз Telegram використовується як певний легалізований даркнет, в якому можна знайти все "від продажу наркотиків до груп ухилянтів".
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Ремонтники приступають до робіт відразу щойно отримують відповідні дозволи від ЗСУ та ДСНС.
Україна з початку повномасштабного вторгнення Росії була обмежена у праві застосовувати зброю, отриману від західних країн, для ударів по російській території.
Полтавський клуб залишив киян у зоні вильоту.
Байба Браже бігла з номером 815 – як кількість днів, скільки Україна обороняється у повномасштабній війні.
На Харківському напрямку окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців.
Команди зберегли інтригу до останнього туру.
Внаслідок ранкового удару 19 травня у Харківському районі загинуло щонайменше 6 людей, 16 дістали поранень, 5 цивільних загинули внаслідок ударів по Куп'янському району Харківщини.