ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія намагається активно використовувати формат Арріа у своїх пропагандистських цілях

Росія намагається активно використовувати формат Арріа у своїх пропагандистських цілях

6 мая 2021
Росія намагається активно використовувати формат Арріа у своїх пропагандистських цілях

Останнім часом Росія намагається активно використовувати формат Арріа при ООН у своїх пропагандистських цілях - зазначив у коментарі «Голосу Америки» постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. «Україна та наші партнери вже певний час використовують цей формат для обговорення ситуації в Криму та на тимчасово окупованих територіях, що відповідає пріоритетам Ради Безпеки. Росія, у свою чергу, вирішила, що якщо вона не може зупинити цей процес, тоді треба його очолити, і почала зловживати та просто спамити Раду Безпеки та інтернет-простір цими зустрічами та своєї пропагандою», - пояснює він.

За словами Кислиці, раніше країни-члени ООН подібні заходи просто ігнорували, але цього разу тактика була змінена. «Партнери по Раді Безпеці вирішили скористатися можливістю та прямолінійно донести до Російської Федерації те, що вона має зупинити свою пропагандистську кампанію в рамках Ради Безпеки. Цим заходом, по суті, Росія сама собі поцілила у ногу», - фіналізував Кислиця.

Зустріч у форматі Арріа «Одеса 7 років потому: неонацизм та насильницький націоналізм як чинники конфлікту в Україні», яка відбулася 5 травня, ініціювало Представництво РФ при ООН. На неї були запрошені безпосередні, за словами організаторів, учасники подій 2 травня, а також заангажований політичний експерт. Окрім того, до зустрічі приєдналася і низка країн-членів Ради Безпеки. Формат Арріа - неформальний захід Ради безпеки, на якому країни-члени можуть обмінюватися думками про питання міжнародної безпеки, а також долучити до обговорення експертів та спікерів поза ООН.

Країни-члени Ради Безпеки ООН, зокрема, Велика Британія, Естонія, Ірландія, Норвегія, США та Франція, а також Німеччина та Бельгія вийшли зі спільною заявою щодо неприпустимості дій Росії у рамках ООН, назвавши їх просуванням неправдивого наративу про Україну. А також закликали Росію припинити політизувати людські трагедії. 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Захворювання коронавірусом штаму Омікрон переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності, але залишається небезпечним для груп ризику.
А у Херсонській області російські загарбники обстріляли поліцейських під час евакуації постраждалих.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Президент Української асоціації футболу прокоментував матч проти Ісландії і вихід збірної на Євро-2024.
Середньомісячний дохід від надання послуг фіксованого доступу до мережі Інтернет у розрахунку на одного абонента торік сягнув 219 грн/міс., а в 2022 році цей показник становив 184,6 грн/міс.
Знаменитість насолоджується відпочинком у Діснейленді з доньками Джексоном, 11 років, та Августою, сім років.
Пожежа сталася в житловому будинку в селі Гоголів. Загинули жінка та дитина, ще двох дітей врятували.
Українські військові отримали снаряди для танків Leopard 2 A6 і артилерії, нові дрони та інше спорядження.
Росіяни вдарили по селу Моначинівка Кіндрашівської ТГ. Загинула 57-річна жінка, двоє чоловіків дістали поранення.
Російські соцмережі тепер запевняють, що справи компанії Hewlett-Packard "погані не тільки в Росії".
Відома спортсменка Марта Костюк у вільний час також любить підкорювати великі хвилі на серфінгу.
Republic of Gamers (ROG) ‒ це бренд компанії ASUS, який випускає високоякісні ноутбуки для геймерів, що відрізняються своєю потужністю та витонченим дизайном.
Депутат Артем Метелєв заявив, що "адміністрація Telegram, і сам Павло Дуров завжди дуже швидко реагують".
У звіт про результати своєї роботи чиновниця додала вкрадену в інтернеті новину. Тільки не второпала, що "новина" опублікована сатиричним виданням.