ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосія через акаунти Twitter провокує заворушення в Південній Америці

Росія через акаунти Twitter провокує заворушення в Південній Америці

24 января 2020

         Аналітики Державного департаменту США зробили висновок, що зараз триває кампанія з дезінформаційного впливу як свідчення глобальної гібридної війни, яка є більш підступною та ефективною, ніж традиційна пропаганда минулих років.

         Спостерігаючи за політичними заворушеннями, що вибухнули в Південній Америці восени 2019, чиновники Державного департаменту помітили жахливу схожу модель в антиурядових протестах. Так, в Еквадорі, Перу, Болівії, Колумбії та Чилі протягом 30-денного періоду облікові записи, пов’язані з Росією, розміщували разюче подібні повідомлення протягом 90 хвилин один від одного.

         Зокрема, у Чилі майже 10 відсотків усіх твітів, які підтримують протести наприкінці жовтня 2019, з'явилися в акаунтах Twitter, які мали зв'язок з Росією. У Болівії, одразу після того, як президент Ево Моралес подав у відставку 10 листопада, кількість пов’язаних тематикою твітів зросла до понад 1000 на день, що значно перевищує середньостатистичні п'ять твітів.

         Ще один приклад, це - Колумбія, де в листопаді 2019 сотні тисяч мешканців протестували проти зміни пенсійного законодавства, корупції та зростання насильства. Протести минули, і у грудні віце-президент Колумбії Марта Лусія Рамірес звинуватила Росію та її союзників у Венесуелі у розпалюванні протестів за допомогою кампаній у соціальних мережах.

         В Еквадорі міністр внутрішніх справ Марія Паула Ромо заявила, що антиурядова кампанія, яка виникла в Інтернеті протягом двох тижнів протестів у жовтні з приводу підвищення цін на пальне, приходить з Венесуели та Росії .

         Російські зусилля в Південній Америці спрямовані на те, щоб викликати інакомислення в державах, які вимагали відставки президента Ніколаса Мадуро у Венесуелі. Росія поширює дезінформацію, щоб підірвати ліберальну демократичну політику.

За матеріалами The New York Times.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Російська влада не виключає, що через санкції і падіння цін на нафту рубль може сильно обвалитися.
Кремлівські ЗМІ активно поширюють інформацію про нібито наявність на вежі систем наведення вогню.
Через вимоги App Store у месенджері введуть обмеження щодо деяких пропагандистських та новинних каналів в Україні.
У Берліні нагадали, що Німеччина змогла позбавитися навіть інфраструктурної залежності від російського трубопровідного газу. Іншим країнам варто наслідувати цей приклад.
Французький лідер відіграв важливу роль у призначенні фон дер Ляєн п’ять років тому, але зараз він незадоволений її роботою.
Ухвалена допомога у $60 млрд посилить Україну, але існують сумніви, чи достатньо цього для перемоги, і чи має Київ план перемоги.
З 15 країн лише Росія виступила проти документа, який би закликав усі країни не розробляти та не розгортати ядерну зброю чи іншу зброю масового знищення в космосі.
Педро Санчес заявив, що йому потрібен час до наступного понеділка, щоб вирішити що робити далі після корупційного скандалу з дружиною.
Закон передбачає заборону застосунку на території США, якщо за 270 днів він все ще належатиме китайській компанії ByteDance Group.
Обидва кандидати також досить близькі один до одного за результатами у Північній Кароліні - ключовому штаті, який вирішуватиме долю перегонів.
Польський урядовець зазначив, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль Польща має докласти, щоб допомогти Україні.
У Держдепі, Білому домі і Пентагоні підтвердили, що на початку квітня таємно відправили Україні ракети великого радіусу дії ATACMS.
З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну французька компанія PGA отримала від чотирьох до п'яти мільйонів євро за обслуговування семи літаків у Росії.
Стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повторна детонація.