ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосійська провокація не вдалася: мусульмани Польщі вибачилися за календар з "російським" Кримом

Російська провокація не вдалася: мусульмани Польщі вибачилися за календар з "російським" Кримом

4 декабря 2020
Російська провокація не вдалася: мусульмани Польщі вибачилися за календар з "російським" Кримом

Релігійне Об’єднання мусульман Польщі вибачилося за календар на 2021 рік, в якому український Крим позначили територією Росії. Інцидент назвали редакційною помилкою, яку, до речі, вже виправили.

Муфтій Польщі Томаш Мишкевич пояснив, чому сталася така помилка у календарі, та вибачився за це. Відповідний лист надрукували на сайті Об’єднання мусульман.

            Що сказав муфтій Польщі?

Томаш Мишкевич вибачився перед усіма, хто відчув себе скривдженим, і наголосив, що вони "не мали мети створювати додаткову напруженість і в без того складній політичній ситуації".

Це серйозна помилка, якої не повинно було трапитися, але вона сталася. Відбулася редакційна помилка на етапі створення, фатальний автоматизм письменника і перенесення назви "(Російська Федерація)", яка з’явилася на інших сторінках календаря. Ще раз прошу вибачення,

– мовиться у зверненні муфтія Польщі.

Мишкевич додав, що мусульмани підтримують вільний Крим, який так важливий для всіх татар, зокрема і для польсько-татарської громади. Релігійне об’єднання мусульман в Польщі було і є аполітичним. А відстоювання права мусульманської громади на релігію та недоторканість її об’єктів є основними завданнями Об’єднання.

Помилку в календарі вже виправили.

Події пов'язані з календарем чітко вказують на те, що російська сторона всіляко намагається загострити політичні відносини між Україною та Польщею, однак, у черговий раз їй це не вдалося! 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
В інформатора вилучено мобільний телефон, з якого він передавав голосові повідомлення з розвідданими.
Росіяни сконцентрували атакуючі зусилля біля Стельмахівки на Куп’янському напрямку та поблизу Білогорівки на Сіверському.
Колишній чемпіон світу у надважкій вазі почав аналізувати причини своєї невдачі в протистоянні з українцем.
Уряд Ірану скликав "термінову нараду" у зв’язку із загибеллю Ібрагіма Раїсі, міністра закордонних справ Хосейна Амір-Абдоллахяна та інших чиновників.
Конкурс, заснований художницею під псевдонімом Woopsyang, відбувся вже вдесяте. Жінка вирішила започаткувати захід після того, як сама пережила серйозне вигорання.
В іспанській футбольній першості відбулись матчі передостаннього 37-го туру чемпіонату 2023/24.
Під час обстрілу ворог атакував балістичною ракетою Іскандер-М, а також запустив 29 "шахедів" із районів Приморсько-Ахтарську, а також Курську.
В англійській Прем'єр-лізі були зіграні поєдинки останнього 38-го туру першості.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Законопроєкт, що передбачає повернення прохачів притулку в Росію, буде подано на розгляд парламенту наступного тижня.
За добу знищено 14 танків, 35 бойових броньованих машин, 50 артилерійських систем, дві РСЗВ, чотири засоби ППО, 81 БПЛА, ракета, корабель.
Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували вісім населених пунктів.
У ніч з 19 на 20 травня в Миколаївській області було збито 4 ворожих дрона-камікадзе SHAHED-136.
На світанку 20 травня рятувальники побачили гелікоптер з відстані близько 2 кілометрів. За даними ЗМІ, на місці аварії "жодних ознак життя" не виявили.