ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРосійські найманці активізувалися на Донбасі

Російські найманці активізувалися на Донбасі

16 декабря 2020
Російські найманці активізувалися на Донбасі

За повідомленням штабу операції Об'єднаних сил бойовики стріляли із гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу Шумів, Авдіївки, Опитного та Водяного/

"Найбільше обстрілів було зафіксовано в передмісті Авдіївки. Тут ворог 4 рази відкривав вогонь у напрямку українських позицій з автоматичних станкових та підствольних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. Поблизу Опитного та Водяного, що на Приазов'ї, стріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Двічі стріляли біля Шумів. На цьому напрямку противник неодноразово використовував як підствольні, так і автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку зброю", — зазначають в Штабі.

Вогневі провокації збройних формувань Російської Федерації не несли загрози для українських воїнів, тому наші захисники вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Сьогодні, 16 грудня, поблизу Водяного окупанти стріляли з станкових та ручних протитанкових гранатометів. Провокація противника не становила загрози для наших воїнів, вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень не має.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Джанет Єллен вважає "життєздатним" варіант з наданням країнами G7 позики, яка буде забезпечена коштом російських активів.
Жозеп Боррель повідомив, що весь персонал, який працює під прапором Євросоюзу, залишив країну.
Державна прикордонна служба закликала чоловіків "утриматися від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону".
Воїни ПвК Захід та мобільні вогневі групи збивають ворожі безпілотники в небі над Львівщиною, повідомляють в місцевій ОВА.
Російські пропагандисти повідомили, що в приміщення, в якому розгорівся вогонь, знаходиться управа району Соколина гора.
Єврокомісар Янез Ленарчич розповів, що Єврокомісія активує супутникову систему картографування для пошуків зниклого ґвинтокрила.
Російські Telegram-канали заявили, що плавзасіб окупантів нібито знищили балістичними ракетами ATACMS.
Повітряні сили зазначили, що перші ворожі дрони було запущено близько 23:00 неділі, 19 травня.
Аналітики у своєму зведенні заявили, що "ворог просунувся південно-східніше та південніше Роботиного".
Жителі міста чули вибух, попри те, що не було попередження від Повітряних сил про загрозу ворожого удару.
Агресор також здійснив 25 штурмів позицій Сил оборони на Покровському напрямку фронту, зазначає Генеральний штаб.
The Atlantic у своєму матеріалі повідомляє з посиланням на своє джерело, що глава іранський глава загинув в авіакатастрофі.
Підвищення температури зменшить споживання електроенергії, але на відновлення генерацію підуть місяці, наголосили в Укренерго.
Журналісти припускають, що російські агресори готуються до нового масованого ракетного удару по Україні.