ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУРФ мобілізує свої сили на Донбасі

РФ мобілізує свої сили на Донбасі

19 октября 2020
РФ мобілізує свої сили на Донбасі

Командування ЗС РФ посилює контроль над діяльністю командного складу з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На цьому тижні у військах противника розпочала роботу комісія Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації з метою контролю проведення зборів з командним складом 1-го та 2-го армійських корпусів.

              Довідково: Керівництво і забезпечення 1-го (ДНР) і 2-го (ЛНР) армійських корпусів здійснюється спеціально створеним 12 командуванням резерву Південного округу ЗС РФ (штаб розташований у м. Новочеркаськ, Ростовська область РФ). Основні командні і штабні посади у цих армійських корпусах посідають кадрові російські офіцери. Рядовий склад корпусів складається до 40% з мешканців окупованої території Донецької та Луганської областей, а також з контрактників та найманців із Росії, які набули бойового досвіду під час військових дій на Сході України та у гарячих точках РФ. Штатна чисельність двох корпусів до 35  тисяч чоловік.

У штабі 8-ї армії Південного військового округу ЗС Росії сплановано проведення атестації офіцерів щодо відповідності займаним посадам за підсумками бойової підготовки російських окупаційних військ у цьому році.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У створеній в уряді спеціальній слідчій групі щодо обставин замаху на Фіцо не відкидають версію, що нападник діяв не зовсім сам.
40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія президентського гелікоптера.
Президент заявляє, що окупанти не досягають свого завдання – "розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини".
Донецький клуб уже дограє чемпіонат, виконавши всі поставлені завдання.
Цієї весни росіяни активізували удари по українській енергетиці та знищили декілька великих ТЕС та ТЕЦ, а також вивели з ладу Дніпровську гідроелектростанцію.
В ГУР кажуть, що зараз Telegram використовується як певний легалізований даркнет, в якому можна знайти все "від продажу наркотиків до груп ухилянтів".
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Ремонтники приступають до робіт відразу щойно отримують відповідні дозволи від ЗСУ та ДСНС.
Україна з початку повномасштабного вторгнення Росії була обмежена у праві застосовувати зброю, отриману від західних країн, для ударів по російській території.
Полтавський клуб залишив киян у зоні вильоту.
Байба Браже бігла з номером 815 – як кількість днів, скільки Україна обороняється у повномасштабній війні.
На Харківському напрямку окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців.
Команди зберегли інтригу до останнього туру.
Внаслідок ранкового удару 19 травня у Харківському районі загинуло щонайменше 6 людей, 16 дістали поранень, 5 цивільних загинули внаслідок ударів по Куп'янському району Харківщини.