ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПропагандистське вторгнення в білоруський інформаційний простір

Пропагандистське вторгнення в білоруський інформаційний простір

27 января 2020

Журналісти Білорусі зазначають, що білоруські ЗМІ не в змозі відповісти на пропагандистські випади Росії. Більше половини громадян Білорусі сприймають події в Україні через призму російського телебачення, тому схвалюють дії Росії в Україні, впевнена глава білоруської асоціації журналістів Жанна Литвина. За її словами, цензуровані білоруські ЗМІ не реагують на пропагандистські випади, а також більшість з них просто не мають власної позиції щодо конфлікту в Україні. "Після масованого пропагандистського вторгнення в білоруський інформаційний простір у нас позначилося кілька серйозних тенденцій. Одна з них: державні ЗМІ - підконтрольні, цензуровані, не в змозі оперативно реагувати на пропагандистські випади. Також сьогодні державні ЗМІ Білорусі не в змозі формулювати позицію своєї країни в цьому конфлікті", - заявила Литвина.На її думку, саме це стало причиною схвалення громадянами Білорусі дій Росії в Криму. 62% пересічних білорусів, згідно з дослідженням соціологічного інституту NESEPI від липня 2014 року, вважають анексію Криму Росією "історичною справедливістю", що є яскравим результатом роботи пропагандистської машини ФСБ.

Як би не хотілося Путіну, Крим був, є і буде українським назавжди! А нам необхідно уважніше ставитись до російських "фейків".

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: ZN.UA

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Президент подякував усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та усвідомлюють, що історичне значення цього законопроєкту виходить за межі політики.
Більшість сенаторів підтримали комплексний пакет допомоги, який передбачає виділення Україні $60,8 млрд доларів.
На місці влучання ракети поблизу будинку утворилася вирва шириною близько десяти метрів, а територія навкруги засипана уламками скла.
В рамках навчань НАТО Steadfast Defender 24 у травні до Польщі буде відправлено 16 тисяч британських солдатів.
Звинувачення стверджує, що експрезидент намагався незаконно впливати на виборчі перегони 2016 року за допомогою практики, відомої в індустрії таблоїдів як "зловити і вбити".
Очільник республіканців у Сенаті США звинуватив Карлсона та Трампа у тому, що допомога Україні була ухвалена з затримкою у кілька місяців.
Розроблений механізм вилучення доходів від російських активів може приносити три мільярди євро на рік.
Ворог ударив двома ракетами С-300 по центру Золочева, ще дві такі ж ракети спрямував на житловий комплекс у Харкові. У місті перебитий газопровід.
Російські окупанти запустили ракети С-300 по житловому комплексу у Шевченківському районі.
Про сильні вибухи у місті повідомив міський голова. Моніторингові канали пишуть про удари балістичними ракетами.
Колишній головком ЗСУ розпочне виконання обов'язків посла у Великій Британії впродовж найближчих тижнів.
Рупори кремлівської пропаганди проводять скоординовану інформаційну операцію, щоб розпалити непропорційну паніку серед українців.
Ракети великої дальності будуть вже у першому американському пакеті військової допомоги. Україна отримає їх вперше.
Колишній американський президент вважає, що спікер Конгресу "дуже хороша людина", бо підтримав його у низці питань.