ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПРОКУРАТУРА ДОМОГЛАСЬ ЗМІНИ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ ДВОМ ПІДОЗРЮВАНИМ У ПРОДАЖІ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

ПРОКУРАТУРА ДОМОГЛАСЬ ЗМІНИ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ ДВОМ ПІДОЗРЮВАНИМ У ПРОДАЖІ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

19 сентября 2022
ПРОКУРАТУРА ДОМОГЛАСЬ ЗМІНИ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ ДВОМ ПІДОЗРЮВАНИМ У ПРОДАЖІ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

За принципової позиції Рівненської обласної прокуратури апеляційний суд змінив запобіжний захід двом підозрюваним у продажі товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб і під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Нагадаємо, схему незаконного збагачення на продажі товарів гуманітарної допомоги правоохоронці викрили та припинили у серпні цього року. Загалом у схемі було задіяно 9 осіб.

Усім учасникам схеми оголошено про підозри та обрано запобіжні заходи. П’ятеро чоловіків нині перебувають під вартою, ще двоє внесли заставу і вийшли на волю.

Двох інших підозрюваних суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура, не погоджуючись із такими рішеннями, оскаржила їх до апеляційного суду.

Сьогодні, 19 вересня, Рівненський апеляційний суд погодився із доводами прокурора і змінив підозрюваним запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області, працівників УСР в області ДСР НП України та УКР ГУ НП в області.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
У Польщі наголосили, що Україні вкрай потрібні зенітні ракети, щоб захистити свою промисловість, електростанції та інфраструктуру.
Одним з можливих факторів Галущенко назвав зростання української економіки на фоні стабільного постачання електроенергії.
Допомога США дозволить Україні утримати лінії фронту цього року. А наступного року Київ має намір повертати окуповані території.
Проблеми із сигналом спричинені військовими РФ, але це, ймовірно, не гібридна атака, а побічний ефект самозахисту Росії.
Також ворог вийшов на адміністративні межі Очеретиного та просунувся біля кількох населених пунктів.
Навіть якщо ХАМАС прийме запропоновану угоду, знадобиться ще кілька днів, щоб узгодити деякі деталі.
Будівля раніше вже була частково зруйнована від російських обстрілів. А у суботу від вибухівки там ще й спалахнула пожежа.
Винищувач, в кабіні якого перебував міністр повітряних сил, провів імітацію повітряного бою з іншим F-16, яким управляла людина.
Росіяни вдруге протягом доби завдали удару по Основ'янського району. Цього разу загорілися три приватні будинки.
Безпілотники атакують кілька регіонів на сході та півдні України. В Харкові пролунали чергові вибухи.
Верховний суд вирішив, що колишній президент не порушував 14-ої поправки до Конституції США, згідно з якою повстанці не можуть обіймати високі посади.
Глава держави наголосив, що важливо цими днями бути максимально уважними, адже РФ навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни.
Сторони обговорили ключові питання українсько-угорських відносин, а також запланували подальші кроки.
Профільні служби виїхали на огляд місця події, розповів голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.