ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПрезидент подякував СБУ і ВМС за «тріумф» у знищенні ворожого комплексу ППО у Криму

Президент подякував СБУ і ВМС за «тріумф» у знищенні ворожого комплексу ППО у Криму

14 сентября 2023
Президент подякував СБУ і ВМС за «тріумф» у знищенні ворожого комплексу ППО у Криму

Президент Володимир Зеленський подякував Службі безпеки й Військово-морським силам за знищення російського комплексу ППО «Тріумф» в українському Криму.

Про це він зазначив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

 

«Є за що окремо відзначити Службу безпеки України – увесь склад Служби й наші Військово-Морські Сили. Я дякую вам за цей сьогоднішній «тріумф» – знищено систему ППО окупантів на землі нашого Криму. Дуже вагомо, молодці!», - зазначив Зеленський.

 

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на джерела в СБУ, у ніч на четвер, 14 вересня, військова контррозвідка СБУ та ВМС України знищили комплекс ППО "Тріумф" у Євпаторії в тимчасово окупованому Криму. Зазначається, що по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети "Нептун".

 

Вартість комплексу може сягати $1,2 мільярда.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Продаж OTP банка в Росії може принести угорській групі стільки грошей, скільки вона виведе дивідендів за рік з Росії.
Зокрема, українські військові отримали 10 броньованих машин піхоти Marder та снаряди для протиповітряної оборони.
Україна у квітні не призупинила захист, а навпаки - переглянула та забрала застереження щодо обмеження певного набору прав.
Зараз "найгарячіше" на Авдієвському напрямку. Під натиском окупантів Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.
Серед поранених - двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо постраждалих у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі
У лікарні померла жінка 1983 року народження. Таким чином кількість загиблих внаслідок атаки збільшилася до трьох, повідомив мер Одеси.
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак російських окупантів, на Новопавлівському - 15.
"Екстремістським формуванням" МЗС назвало співробітників DW, які створюють контент для DW Беларусь, їхню діяльність на території Білорусі заборонили.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Наразі в Часовому Яру російських військ немає. На околицях були спроби ворога обійти місто біля сіл Іванівського та Богданівка.
В Одеській ОВА повідомили, що постраждалих внаслідок падіння уламкі збитої ракети вже 17, двоє з них - у тяжкому стані.
Внаслідок російської ракетної атаки загинули двоє людей та собака. Ще вісім людей зазнали поранень різного ступеню тяжкості, серед травмованих і 12-річний хлопчик.
У діях колишнього генерала СБУ Андрія Наумова виявили ознаки корупції на 33 мільйони гривень.
Попри виклики сьогодення Укрпошта збільшила чистий дохід, покращила основні операційні показники, виконала всі фінансові зобов'язання і заплатила майже 3 млрд грн податків у бюджет України.