ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПовідомлення “Шпагати по-білоруські”

Повідомлення “Шпагати по-білоруські”

19 октября 2022
Повідомлення  “Шпагати по-білоруські”

Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, що відбувається в рамках так званої “часткової мобілізації” в рф та розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в рб, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні

При цьому, незаконний білоруський режим все більше усвідомлює усю небезпеку прийняття ним рішення стосовно відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії рф проти України.

У зв’язку з цим, о. лукашенко намагається продовжувати робити гучні заяви та показувати в. путіну, що своїми діями він виконує союзницькі зобов’язання, відволікаючі значну частину резервів ЗС України від можливого їх застосування на фронті на сході та півдні України.

Крім того, під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруськими спеціальними службами приховано вивчається можлива реакція суспільства та готовність долучитися до протестних заходів.

Зазначене свідчіть, що самопроголошена білоруська влада не впевнена у підтримці широкими верствами населення рішень щодо участі своєї країни у воєнних авантюрах рф.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Парламент 279 голосами "ЗА" підтримав у другому читанні законопроєкт про добровільну мобілізацію в'язнів.
Вербувальники діяли через соцмережі та місцевих рекрутерів, пропонуючи "високооплачувану роботу в Росії".
Будапешт традиційно виступає проти військової допомоги Києву і планує "залишитися осторонь", заявив глава МЗС Петер Сіярто.
Керівництво австрійської банківської групи запевняє, що "з початку війни RBI значно скоротив свою діяльність в Росії".
Нову назву отримав проспект Правди, який колись було названо на честь центрального органу комуністичної партії Радянського Союзу газети Правда.
Колишній головний редактор видання Правий Поступ пішов на фронт з перших днів повномасштабного вторгнення.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Двом адміністраторам таких спільнот оголошено підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період.
Загальний ресурс ув'язнених - до 20 тисяч; влада припускає, що вступити до лав СО України погодиться кілька тисяч.
У Єревані не заперечують ухвалення рішення про бюджет ОДКБ на 2024 рік в обмеженому форматі.
США дали зрозуміти, що Ізраїлю не слід починати велику атаку на Рафах, не захистивши цивільне населення, зазначив Ллойд Остін.
На міжбанку американська валюта подорожчала на 11 копійок до 39,39-39,41 грн/долар (купівля-продаж).
На Закарпаття переїхали чимало українців, які змушені були покинути свої домівки через окупацію або постійні обстріли, а збільшення чисельності населення спричинило зростання кількості побутових відходів.
Дослідники вивчили проби волосся Бетховена й отримали нові важливі відомості про здоров’я і життя великого композитора.