ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУПідсумки «Рамштайну-11»: Abrams, HIMARS, ППО…

Підсумки «Рамштайну-11»: Abrams, HIMARS, ППО…

27 апреля 2023
Підсумки «Рамштайну-11»: Abrams, HIMARS, ППО…

Загалом же – цей «Рамштайн» став найбільш непублічним, якщо аналізувати те, що стало відомим широкому загалу за результатами. Про це повідомляє "Укрінформ". 

 

21 квітня на авіабазі Рамштайн у Німеччині відбулося чергове — одинадцяте за рахунком — засідання Контактної групи з питань оборони України. На перший погляд, може скластися враження, що його результати, скажемо так, дещо скромні. Втім, інтригуюча фраза очільника Міноборони Олексія Резнікова про те, що «ворог відчує», - обнадіює.  

 

Чи задовольнив «Рамштайн-11» наші потреби?

 

Глава Пентагону Ллойд Остін розповів, що під час зустріч контактна група насамперед зосередилася на посиленні ППО для України.

 

«Україна зараз більше потребує посилення протиповітряної оборони, і з цим погодились усі учасники "Рамштайну". Додаткові комплекси ППО та боєприпаси до них – пріоритетом номер 1 у найближчій перспективі. США продовжать залучати партнерів та союзників, наголошувати на тому, щоб Україна отримувала найсучасніші системи ППО», – сказав пан Остін.

 

На цьому ж наголосив очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі: «Акцент робиться на потужну систему ППО в Україні. Акцент саме на наземні системи. Щодо надання F-16 - це політичне питання і вирішувати його буде політичне керівництво».

 

А також генсек НАТО Єнс Столтенберг: «Пріоритет – протиповітряна оборона. Буквально вчора ми отримали нові оголошення від Сполучених Штатів про додаткові ракети для чотирьох батарей Patriot, які є надзвичайно передовими системами захисту. Норвегія та інші країни поставили NASAMS. Деякі «Т»-системи поставили Франція та Італія, тож союзники активізуються. Але, звичайно, чим більше – тим краще».

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Крилаті ракети, які за попередніми даними, випустили стратегічні бомбардувальники, можуть бути в небі України менш, ніж за годину. Також триває повітряна тривога через БПЛА.
В Державному департаменті заявили, що це свідчить лише про аморальність режиму російського диктатора.
Після зустрічі із Байденом румунський лідер заявив, що готовий до обговорення передачі Києву системи ППО, але хоче побачити, що Румунія отримає натомість.
Під час зустрічі обговорювався проєкт звіту Міжнародної робочої групи, який містить детальне обґрунтування та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в НАТО, забезпечення сталого миру та стримування країни-агресора.
Alyona Alyonaі Jerry Heil за підсумками голосування вийшли у фінал пісенного конкурсу. Співаки з п'яти країн не пройшли відбір.
Якщо виліт бойовий, ракети можуть бути в повітряному просторі України з четвертої по п'яту ранку. Також окупанти вивели у море підводний човен-носій Калібрів.
Окупанти визнають "приліт" по нафтобазі і пишуть, що українські військові застосували ракети ATACMS.
Співачки змагаються за право представляти Україну в фіналі пісенного конкурсу. Результати стануть відомо невдовзі після завершення півфіналу.
Голова держави повідомив, що він провів відповідні переговори з прем'єр-міністром Кабо-Верде Уліссешем Коррея і Сілвою.
Голова держави повідомив, що з візитом прибудуть іноземні партнери, а також будуть підписані нові угоди.
Уродженка російського Омська їздила в Росію як "спостерігач" і заявляла, що так зване "голосування" в РФ "демократичне".
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Досягнення такої мети потребує ракет, але фахівцям відомі місця по яких треба завдавати ударів, зазначив Ілля Євлаш.
Голова уряду Вірменії заявив, що Москва не надіслала йому запрошення, але в будь-якому разі він має не менш важливі справи.