ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУНехай щастить! Російських пропагандистів виганяють з України

Нехай щастить! Російських пропагандистів виганяють з України

24 февраля 2020
Нехай щастить! Російських пропагандистів виганяють з України

Російські політичні гастролери і їх обслуга з розряду пропагандистів (на устах інше слово, але в понеділок зранку хочеться прикидатися вихованою людиною) лізуть в Україну із завидною завзятістю. Головне, самі розповідають про страшних націоналістів, вимагають внести "Азов" мало не до списку терористів і щодня довбають по довбешці своєму, і без того хворобливому на це місце, населенню - в Україні страшно! Тут небезпечно. Але самі знають, що брешуть, тому і лізуть. Плакат "Нехай щастить", який ми ставимо спеціально для них, сподіваючись на помилку при прочитанні, працює слабо. Пропагандистів з РФ можна зрозуміти - все дорожчає, а срібників як і раніше тридцять. Треба підгортати і нашу територію.

Отже, вчора в аеропорту Жуляни двом таким заробітчанам з паспортами РФ відмовили в пропуску на українську землю. Не вони перші, не вони останні. На жаль. Обоє працюють пропагандистами. Чи, як соромливо говорять самі - у сфері ЗМІ. Прилетіли хлопчик і дівчинка з Москви через Мінськ. По паперах - письменник і журналістка. Ну, поет в Росії - більше, ніж поет, ми в курсі.

Юнак 1986 року народження прилетів в Україну "вести лекції про копірайтинг". Такі ж лекції він нещодавно читав в окупованому Криму, куди потрапив незаконно. Цікаво, аудиторія у нього скрізь однакова? Його колега 1983 роки народження, громадянка РФ "Забезпечує комунікацію групи компаній, які працюють в Криму". На стіні маса фото із заходів, організованих російськими силовиками, із забороненою в Україні атрибутикою і зброєю. Ось такі непрохані гості. Обом відмовили в перетині держкордону України і заборонили в'їзд до України на три роки.

Постає питання - що буде з українським письменником або журналістом, який позує зі зброєю, працює з добробатами, волонтерами, ВСУ, Нацгвардією - і прилетить у якихось справах до Москви. Думаєте, вишлють? Навпаки - затримають і поповнять обмінний фонд. Не вірите - запитаєте у журналіста "Укрінформу" Сущенко, якого з незрозумілих причин під час війни занесло до Москви. Звинувачення в шпигунстві, вирок, термін і у кращому разі - обмін в перспективі. Після тортур і декількох років за гратами. Так що наші в Мордор ні ногою, розуміючи чим це загрожує. А сусіди лізуть до нас через усі щілини та під будь-яким приводом. Тому що не страшно.

Може, варто на якийсь час перейняти їх досвід? Приїхав такий пропагандист - затримали і міняємо на наших заручників. З одного боку вони хоч би раз в житті принесуть користь, а з іншою після декількох таких епізодів до найвпертіших сусідів дійде - і нашим прикордонникам буде простіше. Ну або легший варіант - візовий режим. Щоб не прикордонники на пункті пропуску шукали "хвости" гостя, а він сам перед поїздкою доводив свою нешкідливість і чисту історію. Загалом, нехай щастить. Як перекласти на російський – самі здогадаються…

За матеріалами блогу Кирила Сазонова на «Цензорі» (https://censor.net.ua/blogs/all/page/1/category/0/interval/5/author/338436/sortby/date)

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Вибух став результатом невідомого авіаудару. Він був спрямований на штаб Сил народної мобілізації Іраку.
Цієї ночі безпілотники атакували кілька російських областей. У двох з них була пошкоджена енергетична інфраструктура.
Перед цим він розкидав біля суду листочки з антиурядовими теоріями змови. Чоловіка врятували, але він у критичному стані.
Протестувальники обіцяють не припиняти протест доти, доки правляча партія Грузинська мрія не відкличе цей законопроєкт.
Постачання зброї українським військовим відновиться відразу ж після ухвалення у Конгресі США довгоочікуваного закону.
Місцева влада заявляє про нібито збиття шістьох безпілотників. А пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури, за словами губернатора, сталася внаслідок падіння уламків.
Після голосування у Конгресі пакет законопроєктів швидко пройде через Сенат і потрапить Байдену на підпис.
У Данії, Фінляндії, Норвегії та Швеції дві третини чи більше громадян заявили про свою готовність воювати.
Окупанти атакували цивільну інфраструктуру Сум. Місцева влада повідомила, що на місці працюють екстрені служби.
У Сумській області та ще низці областей ввечері було оголошено сигнал тривоги через загрозу балістичного обстрілу.
Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому.
На Одещині воїнами зенітної ракетної Одеської бригади знищено 4 російські розвідувальні БпЛА Орлан-10.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
За перші три місяці 2024 року, експорт Україною агропродукції склав близько 6,5 млрд доларів, що на 4% менше, ніж у першому кварталі минулого року.