ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУНаша державність – це наша відповідь на потребу в безпеці та мирі для України – Президент з нагоди Дня Української Державності

Наша державність – це наша відповідь на потребу в безпеці та мирі для України – Президент з нагоди Дня Української Державності

28 июля 2023
Наша державність – це наша відповідь на потребу в безпеці та мирі для України – Президент з нагоди Дня Української Державності

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у заході з нагоди Дня Української Державності, що відбувся на Михайлівській площі в Києві.

 

«Сьогодні ми відзначаємо День Державності. Вже вдруге – в умовах повномасштабної війни. І всі ми прагнемо, щоб уже наступного року ми відзначили цей день так само у своїй вільній столиці, так само разом із нашими героями, але з перемогою. З перемогою, яка стане початком заслуженого та справедливого миру для всієї нашої землі, для всіх наших людей. Лише перемога над неволею дає справжню свободу, і сила перемоги визначає міцність і тривалість миру», – наголосив Президент під час виступу.

 

Вітаючи українців із Днем Української Державності та Днем хрещення Київської Русі – України, Володимир Зеленський зазначив, що понад тисячолітня історія нашої державності доводить, що Україні потрібно саме перемагати, адже немає віри, що Росія не захоче повернутися з агресією навіть після того, як російських окупантів буде вигнано з української землі.

 

«Саме наша державність – це наша відповідь на потребу в безпеці та мирі для України. Державність, яку важко захищати, але найважче повернути, якщо втратиш. Державність, яка ніколи не буває лише даністю, а завжди, щодня є результатом служіння та роботи заради України», – переконаний він.

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українських героїв, які боролися із загарбниками й віддали свої життя за Україну.

 

Президент акцентував, що війна з російськими окупантами за свободу й незалежність України визначила національні пріоритети, першим із яких стала оборона.

 

 

 

«Наше бажання перемогти визначило, якою бути Україні надалі. Сильною. Вільною. Європейською. Чистою від внутрішнього розбрату. Державою, яка цінує свою внутрішню єдність. Державою не тих, хто вважає, що Україна має бути або їхньою, або ніяка Україна їм не потрібна, а державою всіх тих, хто бачить в іншому українцеві побратима, а в усій нашій країні, в усьому її різноманітті – своє серце, відкрите для інших наших людей, але готове захищатися від ворога. Захищатися, а не тікати. Битися, а не відступати. Боротися за Україну, а не відкуповуватися якоюсь її частиною чи цінністю», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Він наголосив, що перемога України в цій війні визначить національний шлях на покоління вперед і підтвердить ціннісні орієнтири, закладені тисячоліття тому.

 

«Це вибір єднання зі світом. Це вибір бути учасником світової історії, щоб мати право на власну національну історію», – сказав Володимир Зеленський.

 

За його словами, українська державність – велична, сповнена емоцій та історії. А лінія нашої державності тягнеться від князів Аскольда й Володимира Великого до наших воїнів у бойових бригадах і підрозділах на Сході й Півдні країни, які зараз бʼються заради України.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Брітні Спірс програла свою справу і тепер їй доведеться виплатити величезні судові витрати своєму батькові.
Паризькій клуб достроково виграв внутрішню першість, здобувши свій 12 титул переможця змагань.
Reuters припускає, що виділених Вашингтоном боєприпасів та озброєнь вистачить до кінця 2025 року.
Великі банки КНР тепер потребують кількох місяців, а не днів, щоб провести платежі з Росії.
Сьогодні, 29 квітня 2024 року, Всеукраїнський день футболу. До Нового року залишилося 246 днів.
Наша національна команда на відмінно розпочала змагання у груповому раунді Дивізіону 1B.
Українські захисники ударили по окупантам дронами зі системою скиду та 122-мм гаубицею Д-30.
Збірна України відмінно завершила континентальну першість, яка проходила в італійському Ріміні.
Кілька європейських банків повідомили про сукупний прибуток у розмірі понад 3 млрд євро у 2023 році.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Станом на 27 квітня на злітно-посадковій смузі тривало укладання базового шару або самого покриття.
Збройні сили України протягом минулої доби знищили 44 автомобілі та 37 артилерійських систем ворога.
Держсекретар підтвердив підтримку США у досягненні прогресу між Вірменією та Азербайджаном у питанні мирних переговорів.
Ракетні війська вдарили по одному району зосередження особового складу противника, зазначає Генеральний штаб.