ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУНа ЗАЕС готуються перевести четвертий енергоблок з холодного в гарячий стан зупину - МАГАТЕ

На ЗАЕС готуються перевести четвертий енергоблок з холодного в гарячий стан зупину - МАГАТЕ

12 июля 2023
На ЗАЕС готуються перевести четвертий енергоблок з холодного в гарячий стан зупину - МАГАТЕ

На території Запорізької АЕС не було виявлено вибухівки, але експерти отримали доступ не до всіх приміщень.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві на сайті МАГАТЕ.

 

“Експерти МАГАТЕ протягом останніх днів продовжили інспектувати ЗАЕС й не виявили мін чи вибухівки, але досі очікують на доступ до дахів третього й четвертого реакторів, де за доступною інформацією може бути вибухівка”, - йдеться в заяві.

 

У МАГАТЕ підтвердили, що дві основні водойми для охолодження реакторів ЗАЕС мають стабільний рівень води, який знижується усього на 1-2 см за добу через випаровування й використання. “Станція має вдосталь води на кілька місяців”, - наголошується у щоденному звіті.

 

Водночас працівники ЗАЕС готуються перевести 4-й енергоблок з холодного зупину на гарячий, “після чого 5-й енергоблок, який зараз перебуває в режимі гарячого зупину, буде переведено на холодний зупин для проведення профілактичних робіт, можливих лише при холодному зупині”. “Інші блоки залишаються в холодному режимі", – запевнили в міжнародній організації.

 

Для підтримки безпеки, в тому числі обробки рідких радіоактивних відходів, станція використовує пару, вироблену одним із енергоблоків, що перебуває у стані гарячого зупину.

 

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2022 року росіяни захопили ЗАЕС.

 

22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на станції.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

 

Головне управління розвідки Міністерства оборони 30 червня заявило, що російський контингент поступово залишає територію ЗАЕС.

 

Наприкінці червня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях провели масштабні навчання екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС.

 

4 липня Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на ЗАЕС.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Повернулися з окупації 11-річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці, а також двоє хлопчиків 9 і 13 років, яких доглядав старший повнолітній брат.
Росія заробляла 1 млрд доларів щороку на постачанні збагаченого урану до США і була іноземним продавцем №1.
Продюсер і рок-музикант Андрій Тропілло помер у віці 73 років. Причина смерті наразі невідома.
Самопроголошений очільник Білорусі висловився про участь атлетів країни у нейтральному статусі.
Слідчі ДБР викрили колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ на незаконному збагаченні, а тепер його підрзрюють ще й у декларуваннф недостовірної інформації.
Росіянин, розпиваючи зі товаришем алкоголь під магазином, посварився з незнайомцем і забив його до смерті.
Посадовець та його співучасники провели закупівлю будівельних матеріалів за значно завищеною вартістю.
Від початку окупації Криму півострів покинули 50 тис. кримських татар - це 15% від загальної кількості представників цього народу, які жили на півострові до лютого 2014-го.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Пара перебувала у стосунках протягом 10 років, два з яких вони були одружені. У березні цього року актори оголосили про розлучення. Причина розриву наразі невідома.
Відомий у минулому французький захисник Вільям Галлас спробував розібратися у проблемах українського футболіста.
Чанпен Чжао перед оголошенням вироку вибачився за помилки, допущені на посаді генерального директора Binance.
Більшість бізнесів у першому кварталі року відкрито в Києві, на Київщині і Дніпропетровщині, найбільше нових підприємців - у сфері торгівлі, надання індивідуальних послуг та ІТ.
Раніше Чарльз III оголосив, що у нього діагностували рак. Хвороба була виявлена під час нещодавнього лікування з приводу збільшення простати.