ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУНа Рівненщині засуджено до 12 років позбавлення волі терориста, який воював проти України на боці т.зв. «ДНР»

На Рівненщині засуджено до 12 років позбавлення волі терориста, який воював проти України на боці т.зв. «ДНР»

27 апреля 2022
На Рівненщині засуджено до 12 років позбавлення волі терориста, який воював проти України на боці т.зв. «ДНР»

За матеріалами СБУ засуджено громадянина України, який у вересні 2014 року вступив до незаконного збройного формування, з метою безпосередньої участі в злочинній діяльності терористичної організації «ДНР».

 

У ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа здійснювала збір та передачу розвідувальної інформації про місця дислокації та переміщення в районі проведення ООС (АТО) підрозділів Збройних сил України для подальшого їх ураження.
Рішенням Рівненського міського суду громадянина України визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу України:
- ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Вказану особу засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники СБ України в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

 

Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області та приймає участь у війні проти України на боці російської армії.

 

Початок терміну відбування покарання обчислюється з моменту його затримання та приведення вироку до виконання.
 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Молодик за грошову винагороду у розмірі 9 000 гривень підпалив релейну шафу на залізниці поблизу Черкас.
Збільшення вартості - вимушений крок через собівартість виготовлення картки. Вартість проїзду в комунальному транспорті залишається незмінною.
Не те щоб ми зовсім не чекали такого від Mazda, але, якщо чесно, чекали трошки іншого. Більш звичайного, чи що.
Глава держави поставив перед новим секретарем РНБО Олександром Литвиненка низку завдань, перше з яких – більше прогнозованості.
Легендарний у минулому американський боксер несподівано сумує за позбавленням волі.
Український уряд закликав як представників влади, так і простих громадян не поширювати інформацію про стан енергосистеми.
Чоловік побив песика співмешканки. Він завдав тварині чисельних ударів й задушив, а тіло викинув до смітника.
У Харківській області введели графіки погодинних відключень. У регіоні знеструмлено близько 200 тисяч споживачів.
Мінторгівлі закликало американські компанії припинити постачання своєї продукції понад 600 іноземним компаніям.
Керівництво англійського Лестера не стало закривати очі на відносини керманича з підопічною.
Акторові встановили кардіостимулятор через те, що рубцева тканина після однієї з попередніх операцій викликала порушення серцебиття.
Офіцеру з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олегу Тімченко інкриміновано вбивство через необережність.
Значну частину нелегального імпорту російські замовники використовували для виробництва пам’ятників загиблим росіянам, які воювали проти України.
Вдалося репатріювати 12 тіл оборонців, що воювали на Луганському напрямку, 107 полеглих воїнів з Донецького напрямку та двох захисників із Запорізького напрямку.