ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУМакрон поговорив з Путіним: у Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови

Макрон поговорив з Путіним: у Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови

27 апреля 2021
Макрон поговорив з Путіним: у Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови

 
У понеділок, 26 квітня, президент Франції Еммануель Макрон телефоном поговорив з Володимиром Путіним. 
У Путіна заявили, що не хочуть будувати відносини з США за принципом "один крок вперед, два кроки назад"
У Франції наголосили, що Макрон закликав Путіна забезпечити зниження напруженості з Україною: дотримуватися перемир'я на Донбасі, відвести війська від кордонів та відновити діалог. 
Натомість у Кремлі зауважили: Путін назвав дії Києва провокативними та звинуватив українську владу в ігноруванні Мінських угод.
Говорили президенти і про дипломатичний скандал із Чехією. Еммануель Макрон висловив підтримку Празі. Своєю чергою, Володимир Путін назвав звинувачення на адресу Росії, що її розвідники причетні до вибухів на складах боєприпасів у Чехії у 2014 році, абсурдними.
Як повідомлялося, у Мережі з'явилося відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму та кордонів з Україною ешелони з військовою технікою. Світові лідери вимагали в РФ відведення військ та наголошували на ескалації подій на Донбасі. 
У Путіна розповіли, доки російські війська будуть біля кордонів України
В Росії заявляли, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 
У четвер, 22 квітня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу ухвалив рішення завершити перевіркові заходи в Південному та Західному військових округах, "оскільки всі поставлені цілі досягнуті". Російський міністр поставив завдання Генеральному штабу приступити від 23 квітня до повернення військ в пункти постійної дислокації, провести детальний аналіз і підвести підсумки раптової перевірки військ. 
Це вже не новина, що Путін знову перекрутив і видав свою версію розмови із Макроном. Черговий обман Путіна для ЗМІ викрито.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
В інформатора вилучено мобільний телефон, з якого він передавав голосові повідомлення з розвідданими.
Росіяни сконцентрували атакуючі зусилля біля Стельмахівки на Куп’янському напрямку та поблизу Білогорівки на Сіверському.
Колишній чемпіон світу у надважкій вазі почав аналізувати причини своєї невдачі в протистоянні з українцем.
Уряд Ірану скликав "термінову нараду" у зв’язку із загибеллю Ібрагіма Раїсі, міністра закордонних справ Хосейна Амір-Абдоллахяна та інших чиновників.
Конкурс, заснований художницею під псевдонімом Woopsyang, відбувся вже вдесяте. Жінка вирішила започаткувати захід після того, як сама пережила серйозне вигорання.
В іспанській футбольній першості відбулись матчі передостаннього 37-го туру чемпіонату 2023/24.
Під час обстрілу ворог атакував балістичною ракетою Іскандер-М, а також запустив 29 "шахедів" із районів Приморсько-Ахтарську, а також Курську.
В англійській Прем'єр-лізі були зіграні поєдинки останнього 38-го туру першості.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Законопроєкт, що передбачає повернення прохачів притулку в Росію, буде подано на розгляд парламенту наступного тижня.
За добу знищено 14 танків, 35 бойових броньованих машин, 50 артилерійських систем, дві РСЗВ, чотири засоби ППО, 81 БПЛА, ракета, корабель.
Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували вісім населених пунктів.
У ніч з 19 на 20 травня в Миколаївській області було збито 4 ворожих дрона-камікадзе SHAHED-136.
На світанку 20 травня рятувальники побачили гелікоптер з відстані близько 2 кілометрів. За даними ЗМІ, на місці аварії "жодних ознак життя" не виявили.