ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУМіж Варшавою і Києвом є складні теми, які вигідні путіну

Між Варшавою і Києвом є складні теми, які вигідні путіну

2 октября 2024
Між Варшавою і Києвом є складні теми, які вигідні путіну

Якщо хтось каже, що збирається заблокувати доступ України до Європейського Союзу, він тим самим вписується у політику Володимира Путіна. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю Polsat News, "Європейська правда" з посиланням на Rzeczpospolita.

 

Президент заявив, що не хоче створювати точки напруги між Варшавою та Києвом

 

"Я намагався діяти таким чином, щоб не створювати точок напруги між Варшавою і Києвом, наскільки це можливо (...). Це було нелегко, тому що між нами є складні теми.

Але я також обговорював ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента в Луцьку, в річницю Волинської різанини", – сказав Дуда.

 

"В інтересах України також знайти порозуміння з нами з усіх складних питань, у тому числі історичних. Пам'ятаймо, що українці мають дуже багато проблем, пов'язаних з минулим Другої світової війни", – додав він.

 

Анджея Дуду запитали про заяву міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, який зазначив, що якщо питання Волині не буде вирішене між Варшавою та Києвом, то, на його думку, Україні немає місця в Європейському Союзі.


Дуда заявив, що Путін напав на Україну, щоб зупинити її інтеграцію в ЄС.

"Якщо хтось говорить у зв'язку з цим, що він збирається заблокувати доступ України до Європейського Союзу, то тим самим він вписується в політику Владіміра Путіна. Ну, я не знаю, чи це є наміром тих, хто зараз при владі", – зазначив президент Польщі.

 

"Я хотів би знати, що конкретно мають на увазі міністри, прем'єр-міністри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, в тому числі і для самих українців, які треба враховувати, які роками замовчувалися", – додав він.

 

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш влітку заявив, що Варшава не зможе погодитися на вступ України до ЄС доти, доки країни не завершать суперечки довкола подій на Волині у роки Другої світової війни.

 

Нещодавно стало відомо,  що польське МЗС начебто планує використати євроінтеграційні прагнення України як інструмент тиску на Київ у найближчі місяці – зокрема в питаннях ексгумацій жертв Волинської трагедії.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Ортега на посаді президента з 1984 року. Він має тісні зв'язки з Москвою ще з часів холодної війни, коли Радянський Союз підтримав повалення режиму центральноамериканської країни лівими повстанцями на чолі з Ортегою.
Під час багатосторонніх зустрічей Остін має намір обговорити збільшення військової підтримки Україні.
Внаслідок пожежі на нафтопереробному заводі Pars Petro Shushtar в іранській провінції Хузестан загинула щонайменше одна людина.
Пхеньян підірвав дороги, які зв’язували країну з Південною Кореєю - колись ці маршрути вважалися символом міжкорейської співпраці.
Загалом наступного року оборонні витрати країни збільшаться на 10% - це частина довгострокового стимулювання.
Перед смертю жінка встигла надіслати матері фотографію стада худоби на пасовищі, що допомогло знайти її.
Концепція оборонних споруд ґрунтується на рішенні Мадридського саміту НАТО про те, що союзники повинні бути захищені з першого метра їхньої території.
Глава МЗС України та держсекретар США скоординували позиції напередодні важливих міжнародних подій.
Сполучені Штати Америки стурбовані можливою участю військ Північної Кореї у війні проти України.
ЄС продовжуватиме й надалі підтримувати український енергосектор, зокрема у підготовці й проходженні майбутньої зими.
Кожного дня кількість поданих рапортів зростає на 150-200, зазначили в Міністерстві оборони України.
Бійці батальйону звертаються до українців та усіх, хто може допомогти в зборі на п'ять дронів Mavic 3 Pro.
За попередніми даними, зафіксовані влучання у Харківському районі. Інформація щодо руйнувань уточнюється.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.