ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУлукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

25 января 2023
лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко розуміє, що у разі участі в активній фазі війни, йому не вдасться утримати білорусь у сучасному стані, тому намагається уникнути цього.

 

Таку думку в ефірі телемарафону висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

«Те, що стосується білорусі – непроста ситуація, вона знаходиться під окупацією росії вже певний період часу. Звичайно російське керівництво примушує лукашенка взяти участь в активній фазі війни, він як людина, можна по-різному говорити, але має розум, тому що з 1994 року утримувати посаду, яку він на сьогодні має, чи не має – це вже визначати білоруському народу – він розуміє, що якщо з його боку не дай Боже, буде прийняте таке рішення, то в такому вигляді, в якому є на сьогодні білорусь, буде вкрай складно утримати», - сказав Данілов. 

Він додав, що якщо росія наважиться повторно наступати з території білорусі, українські військові обов’язково захищатимуть країну. 

Крім того, Данілов прогнозує, що найближчим часом може бути багато інформаційних атак на Україну, але наша країна  має таких партнерів і  міжнародну підтримку, що шансів у росії виграти війну - нуль.

Данілов також додав, що росія готується до наступу за місяць-два.

«В них відбувається максимальна концентрація,  вони зараз готуються до наступу, для нас це не є несподіванкою, ми розуміємо, що вони найближчим часом (місяць, півтора, два, а може менше) будуть починати свої активні дії. Задіяні всі максимально ресурси, які в них є на території російської федерації, продовжує працювати п’яте  управління ФСБ на території нашої країни», - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося раніше Данілов заявив, що російська федерація готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Останнім часом наша "перлина біля моря", українська красуня Одеса постійно страждає від російських ракетних обстрілів. Чому ворог активізувався там саме зараз та які прогнози на найближчий час?
Ключовою темою розмови політиків буде візит Сі Цзіньпіна, який приїде до Франції 5 травня, і пробуде там три дні.
Юрій Максимов погрожує звільнитися з посади, якщо команда не обіграє конкурента по чемпіонату.
Марку Русскій воєнний флот - до дна буде введено в обіг 8 травня, у День пам'яті та перемоги над нацизмом.
Глава держави і члени Ставки обговорили темпи та потреби при комплектуванні нових бойових бригад.
У Мукачеві відкрили уже 20-й в Україні Центр рекрутингу української армії. Він розташований у приміщенні ЦНАП.
Енергокомпанія сплатила 14,8 млрд гривень податків, що на 16,5% перевищує показники 2022 року.
Ракета 2PZD-21 може запускатись з дозвукових бомбардувальників, а у випадку Кинджала такі носії не підходять.
Двоє з дітей отримали легкі поранення кінцівок, четверо – середньої тяжкості. Усі вони госпіталізовані.
Ціна послуг "ділків" коливалася від 3000 до 10 000 американських доларів в залежності від нагальності результату.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Фабіо Вордлі подобається професійний підхід до справ українського чемпіона світу у надважкому дивізіоні.
Під вогонь потрапила пуско-заряджальна установка з шістьма ракетами. Вогнева установка комплексу Бук-М1 була пошкоджена.
Мета форуму - зміцнити співпрацю між ЄС та Україною у сфері оборонної промисловості, а також допомогти Україні у пріоритетних сферах.