ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУКремлівська пропаганда тиражує черговий фейк

Кремлівська пропаганда тиражує черговий фейк

14 апреля 2021
Кремлівська пропаганда тиражує черговий фейк

Кремль заговорив про евакуацію з окупованого Донбасу місцевих мешканців з паспортами РФ у зв’язку із черговою загрозою наступу ЗСУ – повідомляє 7 Днів UA.

Такі безпідставні повідомлення на тлі просування військ РФ до кордонів України російські окупанти роблять з метою залякування мешканців окупованого Донбасу, повідомляє Міноборони України з посиланням на українську військову розвідку.

“Агресором інтенсивно поширювались відеоматеріали про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонструвались прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків та їх готовність до негайного застосування. Водночас російські окупаційні адміністрації наполегливо “рекомендували” жителям тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України. Крім того, поширювались чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області (РФ)”, – сказано про російську пропаганду в повідомленні ГУР Міноборони України.

Мета таких фейків Кремля - не тільки дезорієнтація і залякування мешканців окупованого Донбасу, а й спроба дестабілізації ситуації в Україні загалом, пояснює українське оборонне відомство.

"У такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної ситуації з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії", - інформує ГУР Міноборони України.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
В Естонії для відправки інструкторів в Україну потрібне схвалення парламенту - зазначила Кая Каллас.
Після нещодавньої інформації про те, що знаменита пара більше не живе разом, чоловіка помітили без обручки на пальці.
Легендарний у минулому боксер розкритикував свого співвітчизника за кривляння у ринзі.
Станом на ранок в Україні було знеструмлено 407 населених пунктів. Через бойові дії є нові відключення у чотирьох областях.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
У поліцейських, які допитували чоловіка, в якийсь момент виникли сумніви щодо походження великої суми, яку у нього нібито було викрадено.
Зараз українські військові верифікують інформацію щодо враження малого ракетного корабля Циклон.
Наприкінці 2024 року до Китаю повернуть останніх у США панд - родину з самки Лун Лун, самця Янг Янг та їхніх близнюків.
Авторитетне видання The Ring опублікувало оновлений список спортсменів після бою за звання абсолютного чемпіона.
Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної торгівлі, надання індивідуальних та інформаційних послуг.
Одною з причин зростання цін стала загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі під час катастрофи вертольота.
В Національній баскетбольній асоціації минулої ночі визначились усі фіналісти конференцій.
В інформатора вилучено мобільний телефон, з якого він передавав голосові повідомлення з розвідданими.
Росіяни сконцентрували атакуючі зусилля біля Стельмахівки на Куп’янському напрямку та поблизу Білогорівки на Сіверському.