ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУКраїни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль

Країни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль

6 октября 2022
Країни Бенілюксу і надалі військово та фінансово підтримуватимуть Україну — Шмигаль
Україна очікує на фінансову та військову допомогу від країн Бенілюксу.

Про це глава українського уряду Денис Шмигаль повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Розраховуємо на підтримку наших друзів у посиленні економічної та оборонної спроможності України для протистояння ворогу", - зазначив він.

Водночас Шмигаль підкреслив, що підтримка України в боротьбі з агресором - рф стала ключовим питанням під час зустрічі з прем’єр-міністрами Бельгії, Нідерландів і Люксембургу на полях саміту Європейської політичної спільноти в Празі.

"Подякував особисто Александеру де Кроо, Марку Рютте й Ксав’є Беттелю за потужну й всебічну допомогу Україні", - зауважив прем'єр.

Як повідомлялося, 44 європейські лідери зібралися на саміті Європейської політичної спільноти у Празі задля аналізу ескалації агресивної війни проти України. Українську делегації очолив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Повітряні сили попередили про загрозу балістичного удару зі сходу та півночі. У низці областей оголошена тривога.
ЗМІ опублікували фото до та після атаки дронів на нафтобазу у російському Раздорово. Як видно на фото, частина споруд була уражена.
Про інцидент місцева влада довідалась від представників громадськості, які побачили чоловіка, що вийшов на крижину, аби підійти до тварини.
Про проблеми з GPS-навігацією в Європі повідомляли від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зокрема довкола Калінінградської області – російського анклава, що виходить до Балтійського моря.
Пекін неодноразово заявляв, що не втручається у вибори в США, виходячи зі свого принципу невтручання у внутрішні справи інших країн.
Аналітичний проєкт DeepState повідомив про захоплення окупантами села Бердичі південніше Очеретиного.
Можлива роль британських сил передбачає, що вони виганятимуть вантажівки з десантних човнів на тимчасову дамбу та доставлятимуть допомогу до безпечного району розподілу на березі.
Основною мішенню для 34 ворожих ракет в суботу зранку стали різні об’єкти енергетики: електроенергетика і об’єкти для транзиту газу.
Для працівників компанії, які повернулися з фронту, збільшили річну страхову суму на додаткове покриття діагностики, реабілітації та медикаментів.
Англійською це називається breaching whale – тобто кит, що виривається з води. Він може вистрибнути повністю (коли над поверхнею з'являється більше половини тіла тварини) або частково.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
26 квітня Володимир Майбоженко в стані алкогольного сп'яніння збив чотирьох людей.
Мітингувальники вважають, що відсутність конкретних термінів служби негативно впливає на мобілізацію та моральний стан військових, які захищають Україну на передовій.
Лувр, найпопулярніший музей світу, минулого року прийняв близько 9 мільйонів відвідувачів.