ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУКолишній бранець Кремля розповів про життя у полоні на окупованих територіях

Колишній бранець Кремля розповів про життя у полоні на окупованих територіях

13 мая 2021
Колишній бранець Кремля розповів про життя у полоні на окупованих територіях

Під час зустрічі Асєєв розповів про своє життя на окупованих територіях, ув’язнення і пройдені тортури, період після звільнення з полону бойовиків, суспільні настрої на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також перспективи звільнення цих територій, передає Укрінформ.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця наголосив на важливості таких зустрічей за кордоном і потребі з перших уст розповідати світові про російську агресію і злочини проти людяності, які скоюються на окупованих Росією територіях України.

«Це дозволяє нам у черговий раз звертатися до наших партнерів на Заході з вимогою діяти спільно, солідарно і твердо проти планів і дій Кремля», – наголосив український дипломат.

Колишній бранець Кремля розповів про фізичні та психологічні тортури над в’язнями, які відбувалися, зокрема у так званому СІЗО бойовиків «Ізоляція».

«Те, що відбувалося в «Ізоляції» підпадає під визначення класичних воєнних злочинів. Це все було як за межею реальності», – наголосив журналіст, розповідаючи про фізичні та психологічні знущання.

За його словами, злочинна система, створена Росією на окупованих територіях, є невблаганною: поряд з особами, які симпатизують Україні, “на підвал” потрапляють і багато випадкових людей, бойовиків та симпатиків «русского мира», або бізнесменів, яких вирішено позбавити власного бізнесу.

Асєєв підкреслив, що зараз потрібно зробити усе необхідне, щоб про «Ізоляцію», та злочини які там відбуваються, довідалися якомога більше людей та інституцій на Заході. На його думку, політичний діалог з Росією за посередництвом ОБСЄ щодо окупованих територій потрібно вести лише після того, як там буде звільнено усіх незаконно утримуваних цивільних осіб.

Асєєв наголосив, що сучасна Росія не бажає приєднувати до себе окуповані території Донецької та Луганської областей.

«Їй потрібна вся держава Україна, яка для Володимира Путіна та його оточення в їхній свідомості не існує як незалежна держава», – заявив Асєєв.

Відтак, на його думку, Росія або поверне Україні ці території на своїх умовах, або там життя десятиліттями відбуватиметься за придністровським сценарієм. При цьому, лише миротворці можуть зупинити щоденні обстріли та бойові дії.

Захід був організований у співпраці з Фондом «Лідери Змін» й відбувається у рамках інформаційної кампанії МЗС України, Українського інституту і Міжнародного благодійного фонду «Ізоляція» – Izolyatsia: must speak. У рамках зустрічі Асєєв презентував присутнім свою книгу «Світлий шлях. Історія одного концтабору».

 

 

 

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Повістка може бути надіслана після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних.
Володимир Зеленський і Андрей Пленкович також обговорили підтримку з боку Хорватії початку переговорів щодо вступу України до ЄС .
Український боксер легкої ваги висловив готовність продовжувати битися за титули у дивізіоні.
За 500 тисяч доларів львівський бізнесмен просив сприяння у поверненні вилученого майна, яке знаходиться на території митного поста Чайки Київської митниці.
Nемо відразу після свого фінального виступу, яким завершується конкурс Євробачення, розбив кришталевий кубок.
Зафіксовано 82 випадки смертей унаслідок ускладнень грипу та 946 випадків - серед людей з позитивним результатом тесту на COVID-19.
Євросоюз висловлив співчуття сім'ям загиблих і громадянам Ірану, яких торкнулась аварія, ззаначив Жозеп Боррель.
Підрозділи водолазної служби ДСНС у селі Черкаська Лозова виявили фрагменти тіла чоловіка. Дані встановлюються.
У квітні Завгородній і Сахневич були помічені на концерті Артема Пивоварова у Палаці Спорту у Києві. Після того як їх сфотографували разом, Позитив вирішив більше не приховувати роман із танцівницею.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Не зумівши "взяти Київ за три дні", він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Арешти відбулись за позовом дочірньої компанії Газпрому у справі про нібито невиконання зобовʼязань по спільному проєкту.
Резерв+ вже доступний у маркетах 176 країн. Також анонсувалися нові функції в цьому застосунку.
Френк Воррен оцінив можливість організації другого поєдинку, назвавши основну умову для цього.
Призначено відповідні експертизи у справі загибелі 39-річного громадянина, який намагався перетнути кордон, зокрема балістичну.