ГОЛОВНАНОВИНИ УКРАЇНИ та СВІТУДесятирічну безпекову угоду підписали Україна і США. Чому це важливо

Десятирічну безпекову угоду підписали Україна і США. Чому це важливо

14 июня 2024
Десятирічну безпекову угоду підписали Україна і США. Чому це важливо

Президенти Володимир Зеленський та Джо Байден підписали безпекову угоду. Сталася ця історична подія в Італії під час саміту "Великої сімки".

 

Ця угода - сигнал з боку США про підтримку України не лише зараз, але і в майбутньому. Сполучені Штати зобовʼязуються упродовж 10 років забезпечувати нам стабільний рівень допомоги. 

 

«В угоді тепер зафіксовано, що буде підтримка Україні і в час війни, і в час миру. Реально довготривало. Ми однаково бачимо мир – справедливий мир для нашого народу. Я дякую, пане Президенте Байден, дякую обом партіям та палатам Конгресу, дякую тобі, Америко!» - сказав після підписання безпекової угоди Президент України Володимир Зеленський. 

 

Зокрема, ця підтримка стосуватиметься сучасного озброєння – надання систем ППО, винищувачів, розвитку нашого оборонного виробництва. 

 

Крім цього документ є важливим кроком на шляху України до НАТО, адже фіксує підтримку з боку США нашого вступу.  


«Подібних за потужністю документів між країнами раніше ніколи не було. Це союзництво зовсім іншого рівня. Для України – це величезне досягнення, що стало можливим завдяки відчайдушній боротьбі нашого народу», - прокоментував підписання угоди начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Коментарі (0)

Немає коментарів. Ваш буде першим!

Новини України та Світу
Загарбники рухаються на Курахівку, Олександропіль та Гірнику з кількох напрямків, судячи з карти проєкту.
Зеленський представив План перемоги на саміті ЄС; Австралія оголосила про надання Україні 49 Abrams. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.
Вчені бьють на сполох, адже порушення балансу може мати наслідки для економіки, виробництва продовольства та життя мільярдів людей.
Україна стане ключовою темою обговорень із союзниками під час візиту американського лідера до Німеччини.
Колишній співкамерник американця розповів, що його, як і інших полонених, постійно били палицями, кийками та ногами, морили його голодом і нацьковували собак.
До цього багато разів фіксувалося постачання в Росію компонентів подвійного призначення, з яких РФ збирала озброєння й техніку.
В Єврораді вважають, що курс дій грузинського уряду суперечить цінностям і принципам, на яких ґрунтується Європейський Союз.
Командування Сил ТрО призначило службову перевірку. На час її проведення командира 107-го батальйону ТРО буде усунено від виконання обов'язків.
У Білому домі заявили, що Байден хоче, щоб Україна перемогла, і пообіцяли забезпечити ці зусилля належними ресурсами. Однак питання щодо запрошення до НАТО поки не вирішено.
На опублікованих кадрах видно ймовірно пораненого чоловіка, що сидить у напівзруйнованій будівлі, по якій щойно було завдано удару.
Невідома повітряна ціль перетнула кордон і впала на території Румунії. Пошуки Міноборони розпочне у п'ятницю вранці.
Генсек Альянсу розповів, як саме Північна Корея підтримує Росію у її війні проти України.
У місті працювала ППО. Повітряна тривога оголошена у більшості областей, зокрема - у західних.
Український лідер розповів, що "багато усього сказав" словацькому прем'єру, проте деталі розмови залишаться "між ними".